Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Як отримати користь зі стресу: 5 порад психолога

Професор університету Вірджинії, який також є автором книги The Mind-Body Mood Solution Джеффрі Россмен поділився секретами, як обдурити стрес і використовувати його собі на благо.  Про це він розповів у своїй статті на порталі Rodale Wellness.

Як розповів психолог, з будь-якої стресової ситуації можна знайти вихід та вигоду. З одного боку, постійне нервове напруження часто провокує хвороби або порушення сну, але з іншого – стрес може вас бадьорити та змусити краще мислити.

На думку Джеффрі Россмен, головне навчитись правильно сприймати стресові ситуації. Пропонуємо дізнатись 5 способів Джеффрі, як отримати від стресу користь:

1. Не бійтеся страху

Справді, якщо ви перебуваєте в ситуації, коли серце б'ється швидше, а долоні починають пітніти, просто заспокоюйте себе тим, що це нормальна реакція на стрес і все буде в порядку. Адже такий викид адреналіну стимулює організм краще справлятися зі стресом та підтримувати емоційні життєві сили.

Постарайтеся якомога швидше себе заспокоїти і контролювати власні емоції, так стрес справді швидше перейде.

2. Уявляйте ситуацію в позитивних тонах

Завжди уявляйте собі майбутню ситуацію лише в хорошому світлі і переконуйте себе самі, що ви зі всім впораєтесь. Тому що ваше позитивне очікування дуже допомагає почуватися впевнено й енергійно безпосередньо під час виступу.

3. Підбадьорюйте себе

Завжди кажіть собі фрази Я можу з цим впоратися, це нескладно", "В моїй практиці були і більш складні завдання", "Що я можу дізнатися з цього досвіду?", "Як ця ситуація допоможе мені вирости?". Саме так ваш стрес не буде вам здаватися катастрофою.

4. Відкиньте перфекціонізм

Не будьте прискіпливими до кожної деталі і не провокуйте себе на "ідеальність", тому що так може не трапитись і ви будете надто сильно над цим переживати. Намагайтеся шукати лише позитивні моменти і завжди аналізуйте будь-який досвід, щоб досягати успіху.

5. Подружіться зі своїм диханням

Так, саме диханням. Адже воно є універсальним і завжди доступним способом впоратися зі стресом. Повільне, глибоке і ритмічне дихання допомагає відновити контроль над ситуацією і відчувати себе більш впевнено.

Наші інтереси: 

Знаходимо вигоду навіть у щоденних стресах, якщо такі трапляються.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Отримати досвід від стресу це відділити себе від нього;зрозуміти звідки і чому він з'явився.Вже потім можливо його заарканити.Рекомендації психолога для гобітів...хіба що із пунктом про дихання можна погодитись...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Отримати досвід від стресу це відділити себе від нього;зрозуміти звідки і чому він з'явився.Вже потім можливо його заарканити.Рекомендації психолога для гобітів...хіба що із пунктом про дихання можна погодитись...

Вірю в те, що розумію.