Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Видобуток нафти в США стрімко зростає, хоча ніхто не хоче цього визнавати – всі готуються до виборів

Категорія:

Спецтема:

Видобуток нафти в США перебуває на рекордно високому рівні, і наступного року він лише зростатиме. Адміністрація Байдена видобуває більше нафти, ніж будь-коли раніше, але при цьому демократи та республіканці відмовляються це визнавати. Тому що демократи обіцяли своїм виборцям «зелений поворот» і скорочення видобутку, натомість республіканці за це їх гостро критикували.

Республіканські кандидати постійно критикували адміністрацію Байдена за стрімке зростання цін на бензин. Колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі пообіцяла збільшити видобуток нафти в США в разі свого обрання, а сенатор Тім Скотт закликав президента "скористатися американськими багатими енергетичними ресурсами та знизити ціни на заправках.

Колишній віцепрезидент Майк Пенс в одній з передвиборчих рекламних кампаній заявив, що політика Джо Байдена в галузі зеленої енергетики "спричиняє справжні труднощі" для американців.

Цей аргумент республіканців знайде відгук у виборців, багато з яких прагнутимуть уникнути ціни у 5+ доларів за галон, пише Шей Боттомлі (Shay Bottomley) у своїй статті "Good Job, Joe Biden? U.S. Oil Production Is Booming" на 19FortyFive.

Але видобуток нафти в США перебуває на рекордно високому рівні, і наступного року він лише зростатиме.

У 2022 році видобуток нафти на федеральних землях сягнув 3 мільйонів барелів на день. За часів президентства Дональда Трампа пік становив 2,75 мільйона барелів.

Показники на федеральних землях корелюють зі зростанням видобутку по всій країні.

За прогнозами, цього року США видобуватимуть в середньому 12,8 мільйона барелів на день. Цей показник є історичним максимумом, але він буде побитий у 2024 році, коли середньодобовий видобуток становитиме 13,1 мільйона барелів.

На цьому рівні – набагато вищому, ніж останній показник 2008 року в 5 мільйонів барелів на день – США, ймовірно, залишаться найбільшим у світі виробником сирої нафти.

Попри рекордні обсяги видобутку, ціни на бензин знову зростають.

Після відносно стабільного року, коли ціна становила близько $3,50 за галон, за даними Американської автомобільної асоціації, вона зросла до середнього показника в $3,87.

Вибух на третьому за величиною нафтопереробному заводі країни, що стався минулого тижня, навряд чи знизить ціни найближчим часом.

Поява гідророзриву пластів на початку століття породила надію, що США більше не залежатимуть від Близького Сходу у постачанні нафти. Ця надія не справджується вже понад десять років. "Цього просто не сталося".

"Люди припускали, що [сланцевий бум] призведе до масштабних змін у геополітиці, що це докорінно змінить відносини США з ОПЕК, і ми станемо на шлях енергетичної незалежності, який дійсно переверне енергетичну геополітику, – сказав Бен Кехілл, старший науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень. – Цього просто не сталося".

"Ми є найбільшим виробником нафти у світі, – додав він. "Ми – найбільший виробник природного газу у світі. Але реальність така, що ціни на енергоносії в США все ще залежать від світових ринків".

Попри рекордні обсяги видобутку, США все ще імпортують близько 40% нафти, яку споживають.

Регіональні ринки продовжують досліджувати Близький Схід, у той час як ОПЕК утримує світові ціни на нафту на високому рівні.

Всупереч тому, що нафтова промисловість США процвітає, на країну все ще впливає світова геополітика.

Це створило дивний сценарій, коли адміністрація Байдена видобуває більше нафти, ніж будь-коли раніше, а при цьому демократи та республіканці відмовляються це визнавати.

Нагадаємо, у 2018 році США стали світовим лідером з видобутку нафти, випередивши Саудівську Аравію і Росію.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що вибори президента США у 2024 році вливає на багато процесів. Зараз почали видобувати багато нафти, щоб перед виборами різко знизити ціни на бензин і подати це як свою перемогу. Нафта стала політичною зброєю. Нагадаємо, що Байден, коли став президентом США, одразу заморозив канадсько-американський  нафтопровід «Keystone XL». Натомість США почали імпортувати нафту, в тому числі й закуповувати у Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи