Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вселенський патріархат підтвердив право самостійно надавати автокефалію - Порошенко

Світ:

Президент Петро Порошенко впевнений, що Українська православна церква отримає автокефалію. Про це він заявив, виступаючи на святі Першого дзвоника у ліцеї "Наукова зміна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора було прийнято рішення про право Вселенського патріархату без урахування думки Москви надавати всім державам, і в першу чергу Україні, право на створення помісної соборної православної української церкви. І я впевнений, що той процес, який ми започаткували три роки тому і який став публічним у квітні після підтримки мого звернення Верховною Радою... завершиться рішенням про незалежну православну церкву як один з важливих елементів незалежної держави", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, на Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи ухвалили рішення, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття.

1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання Українській православній церкві автокефалії. Собор триває до 3 вересня.

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Згодом Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Наші інтереси: 

Створення помісної церкви - важливий крок до повного суверенітету. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи