Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Власник Firefly Aerospace запросив президента України Петра Порошенка на запуск ракети-носія в грудні 2019 року

Власник американської компанії-розробника ракетно-космічної техніки Firefly Aerospace Inc., засновник венчурного фонду Noosphere Ventures Максим Поляков  виступив на Форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

"Наша ракета летить у грудні. Я б дуже хотів бачити Вас президентом. Я запрошую Вас у грудні до Ванденберга", - сказав бізнесмен, виступаючи на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", де Петро Порошенко заявив про свою участь президентських виборах 2019 року.

Компанія Firefly Aerospace — приватне аерокосмічне підприємство, базоване в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос.

Компанія є прихильником ідеї «Нового космосу» — руху в аерокосмічній промисловості, що має за мету збільшення доступності космосу за рахунок технічних інновацій, які мають зменшити вартість запусків, а також за рахунок подолання адміністративних та логістичних обмежень, пов'язаних із залежністю від національних космічних установ, пише Вікіпедія.

Сьогодні ідею "Нового космосу" найбільш активно просувають на ринку американські SpaceX, Virgin Galactic, Blue Origin.

Штаб-квартра Firefly базується в Техасі, офіси компанії працюють у Вашингтоні, Токіо (Японія) і Дніпрі (Україна).

Компанія відкрила 7 інженірінгових школ, в тому числі у Дніпрі. Хочуть трансформувати підхід у проектуванні ракет.

Фінансування Firefly забезпечує венчурний фонд Noosphere Ventures (Менло-Парк, Каліфорнія), заснований Максимом Поляковим, який виступив на Форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

 

Наші інтереси: 

Розриваємо старі зв'язки з РФ у космічній сфері.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи