Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Штучні вітаміни провокують рак та інфаркти – дослідження шведських учених

Категорія:

Світ:

Полівітамінні комплекси, які лікарі рекомендують вживати для гарного самопочуття, можуть виявитися зовсім не безневинними. Шведські учені заявляють, що виявили зв’язок між прийомом цих препаратів і ризиком розвитку онкологічних захворювань.

Вірогідність захворіти на рак молочної залози на 19-20% вища у жінок, які регулярно приймають полівітамінні комплекси. До такого несподіваного висновку дійшли вчені, обстеживши 35 329 жінок у віці від 49 до 83 років. При цьому були враховані інші чинники, які призводять до ракових захворювань: спосіб життя, зайва вага, куріння і спадковість.

Дослідження, проведене на базі Каролінського інституту в Стокгольмі, проводилося у два етапи з інтервалом у 10 років. У 1997 році група випробовуваних пройшла мамографічне обстеження, з них до 2007 року на рак молочної залози захворіли 974 жінки.

Зіставивши дані з опитувальних листів, які заповнювали учасниці експерименту, вчені з подивом виявили, що близько третини усіх хворих на рак молочної залози вживали мультивітаміни, сподіваючись захистити свій організм від передчасного старіння і хвороб.

Всього ж вітамінними комплексами доповнювали свій раціон 9 тисяч учасниць експерименту. Стаття з описом дослідження була опублікована в одному з останніх номерів спеціалізованого видання American Journal of Clinical Nutrition.

Лікарі визнають, що поки не знають, як конкретно вітаміни зумовлюють ризик онкологічної патології.

"Ми побачили очевидний зв’язок між прийомом мультивітамінів і ризиком розвитку раку. Проте механізми зв’язку з цим абсолютно не вивчені, і ми не готові говорити, як саме такі препарати можуть погіршувати здоров’я жінок", – сказала одна з авторів дослідження, спеціаліст Відділу з питань харчування і епідеміології Каролінського інституту, доктор Сюзанна Ларссон. 

Коментар НО:
Вітаміни засвоюються тільки при вживанні свіжих овочів і фруктів. Все інше - сміття. Перевищення певного порогу фізичного та інформаційного засмічення викликає ракові захворювання - ось і все пояснення. Негативний вплив штучних вітамінів частково компенсується тільки тоді, коли людина вірить в корисність їх вживання (ефект плацебо).
 


В тему:
Великі містифікації
Небезпечна імунізація
Щонайменше третина лабораторних аналізів помилкова
Чому саме «Живе Слово»?
Феномен плацебо: зцілюючий ефект досягається не ліками, а вірою
Режим самовідновлення. Натисни кнопку!
Живе Слово і арійські молитви

Наші інтереси: 

Штучні вітаміни – це ще одна афера, а їх виробництво – шкідливий паразитичний процес. Майбутнє постіндустріальне суспільство – це звільнення від паразитичних процесів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи