Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віталій Портников: Українцям потрібна не ненависть, а правда

Чесна розмова можлива, якщо президент говорить правду своїм співвітчизникам, чесно пояснює, що не можеш впоратися з усіма складними проблемами цієї країни ні за один термін, ні за два. Що у тебе одне завдання - зберегти безперечні досягнення попередників і не зробити гірше.

Президент Зеленський закликав співгромадян до спокійної розсудливої розмови без зайвих емоцій і гасел. Це правильна пропозиція, тим більше коли вона висловлюється керівником країни, яка знаходиться в стані війни з сильним і жорстоким ворогом, пише відомий журналіст Віталій Портников на Еспресо.

Але приклад розсудливої розмови повинен подати сам Зеленський.  Він повинен визнати, що його передвиборча кампанія будувалася не на серйозній і чесній розмові з співвітчизниками, а саме на емоціях і гаслах. 

Нехай Зеленський згадає самого себе - людину, яка підмінила змістовні дебати про майбутнє країни читанням коментарів з соціальних мереж. 

Нехай згадає, як стверджував, що він, забезпечений чоловік, який провів усе своє творче життя на олігархічних телеканалах, виступає від імені народу.

Нехай ще раз подивиться свій виступ, в якому він говорить, що припинити війну просто - потрібно просто перестати стріляти.

 Чесна розмова можлива тільки в країні, президент якої говорить правду своїм співвітчизникам.  І починати потрібно з самого себе - з чесного пояснення самому собі того простого факту, що ти не зможеш впоратися з усіма складними проблемами цієї країни ні за один термін, ні за два.  Що у тебе одне завдання - зберегти безперечні досягнення попередників.  Хоча б не зробити гірше.

Але якщо ти підміняєш цю чесну розмову шельмуванням попередників, зневагою до патріотів, ставкою на багатогодинні виступи, в яких втрачається сенс, і телевізійні ролики, в яких немає ні дискусії, ні правди, як ти можеш очікувати від співгромадян чесності і відсутності емоцій?  Як можеш не помічати, що країна скочується до нового витка суспільного протистояння і ненависті?  Як можеш не розуміти, що це протистояння несе смертельні загрози не тільки для твоєї влади, а й для самої України?

Наші інтереси: 

Розуміти, що несприйняття Зеленського може призвести до ненависті, яка в свою чергу може призвести до різних подій. Тож потрібно холодно і розсудливо аналізувати ситуацію і стежити за кроками влади, щоб посилати їм сигнал (а вони уважно стежать за настроями народу).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Виправіть помилку "підміняти".

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Виправіть помилку "підміняти".

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую! Виправила.