Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Відкривай Україну. Ідентифікація»

Проект «Відкривай Україну» є комплексним проектом із освітньою і конкурсною складовою, який організовує Благодійна організація “Благодійний фонд “З країни в Україну”. Географія проекту охоплює 284 малих міст всієї України із населенням 10-250 тисяч (виключаючи обласні центри). Розрахований на міські школи. В 2016-2017 рр. в ньому взяли участь 428 команд, де одна команда – це  представництво однієї школи з 15 учнів та 1 вчителя.

vidkryvayukrayinu.jpg

Відкривай країну
Відкривай країну

Офіційна сторінка у Facebook – https://www.facebook.com/vidkruvai.ukrainu/.

Більше інформації про проект

Освітня частина проекту складається з он-лайн навчання учнів і вчителів через інтерактивну  он-лайн платформу і офф-лайн навчання для регіональної команди  – підлітків малих міст, команд-фіналістів та вчителів.

Он-лайн навчання проходило в 2 етапи – концепцію якого розробляли партнери із Києво-Могилянської бізнес школи та Освітнього проекту «Майбутні – IWonder» Наталія Черепухіна і Петро Чорноморець. (http://www.vidkruvai.com.ua/ ).

Головна ідея навчання підлітків полягає в тому, аби надати знання та можливість потренувати свої навички через інтерактивний сценарій. Він  проводить учасників через такі теми, як командоутворення, робота з ідеями, зовнішні комунікації, критичне мислення, проектний менеджмент.  В результаті було здійснено 350 власних проектів учасниками на 2 рівнях – шкільний проект та  проект міського значення. 03.06.2017 були обрані фіналісти  – це 24 команди із 23-ох областей України.

Наразі йде підготовка до заключного етапу –  «Відкривай Україну. Ідентифікація», що відбудеться з 08.11.2017 по 12.11.2017 в м. Києві. Заплановано проведення комплексу заходів, одним із найголовніших – це  конкурсна  гра між 24-ма командами, що спеціально розроблена для проекту на розвиток стратегічного, критичного  та проектного мислення у підлітків. В результаті  три  команди переможців  отримають можливість поїхати закордон та обмінятись досвідом із громадськими організаціями,  а також отримати гранти на реалізацію своїх ідей. Пройшовши всі дні фіналу, кожна з команд – учасниць отримає практичні навички втілення ідеї в життя,  управління проектом,  розробить готовий до реалізації проект міського значення з урахуванням всіх експертних порад від урбаністів, громадських діячів, координаторів освітніх програм, кураторів міських проектів.

Ще дві важливі частини «Відкривай Україну. Ідентифікація» це:

  • «Освітній марафон» – серія надихаючих лекцій, тренінгів та панельних дискусій для вчителів із Донецької та Луганської областей, вчителів, які супроводжують команди на фіналі «Відкривай Україну» та всіх охочих, що зацікавлені в нових підходах до навчального процесу та налагодженні партнерства зі школами.
  • Великий благодійний концерт-презентація «Ідентифікація» – за участю відомих українських артистів, які будуть виконувати твори зі шкільної програми української літератури із власним аранжуванням, що дозволить привернути увагу суспільства до нашої освіти та змусить задуматися над якісними змінами в ній. Зібрані кошти підуть на оплату поїздки трьом командам-переможницям за кордон, для обміну досвідом.

Джерело

Благодійний концерт – презентація «Ідентифікація».
12 листорада, концертна зала Стереоплаза (м.Київ), початок о 18:00. 15 артистів (гуртів), в різних жанрах, доведуть, що українська поезія прекрасна і актуальна, та на її основі можна робити сучасну смарт музику. 
Pianoбой, СКАЙ, MARU, Brunettes Shoot Blondes, Epolets, ALLOISE, Zapaska, Monochromea, OT VINTA, Nesprosta, Лев Ременев, Правиця презентують спеціально написані пісні на твори поетів, які вивчаються у шкільній програмі 7-11 класів. Класична українська поезія зазвучить у рок, джаз, електронній, інді музиці, характерній стилю того, чи іншого виконавця. Представлені композиції увійдуть до окремої збірки пісень, рекомендованих для вивчення у загальноосвітніх школах.
Також під час концерту лунатимуть хіти-візитівки кожного гурту (артиста).
Завітаючи, ви дізнаєтесь невідоме про відомих українських поетів та письменників, про освітні
фундації – від Львова до Харкова, від Києва до Одеси – звичайні, талановиті та геніальні українці
в підбірці фото історій на окремій виставці в холі Стереоплази.
Побачите світлове та мультимедійне шоу з використанням графіки, великих світлодіодних екранів та яскравих кольорових рішень.
Під час концерту ми представимо переможців освітнього проекту «Відкривай Україну». Який буде проходити з 8 по 12 листопада у Києві. Покажемо приклади з життя підлітків та їхніх проектів, які за ці роки вже змінили малі міста, що можуть надихнути кожного. Нагородимо 3 команди-переможниці з маленьких містечок України, які поїдуть до Європи навчатися змінювати свої міста.
Кошти зібрані з концерту підуть на навчання переможців за кордоном.
Ти повинний це почути та побачити першим!

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи