Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада має намір скасувати депутатську недоторканність 3 вересня

Категорія:

В перший день сесії Верховної Ради України, 29 серпня, буде не тільки обрано президію Верховної Ради і склад нового Кабінету міністрів, але й проголосований законопроект номер 7203 - про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

 

Про це йдеться у статті ZN.UA, що посилається на власні неназвані джерела.

«З одного боку, прийняття закону відповідає одній з основних обіцянок Володимира Зеленського. З іншого - допоможе йому за рахунок правоохоронців контролювати монолітність фракції», - йдеться у матеріалі.

Законопроектом пропонується скасувати депутатську недоторканність, внаслідок чого для притягнення до кримінальної відповідальності депутатів згода Ради не знадобиться.

29 серпня планується закріпити законопроект (а для цього необхідно мінімум 226 голосів), який свого часу був підготовлений екс-президентом Петром Порошенком і отримав висновок Конституційного суду.

Саме ж голосування за законопроект заплановано на 3 вересня.

Для прийняття закону, що змінює Конституцію, потрібно щонайменше 300 голосів. До законопроекту свого часу були зауваження у КСУ, який неодноразово підкреслював, що недоторканність народних депутатів - не особистий привілей, а необхідність забезпечення безпеки від незаконного втручання в діяльність депутата.

Також у статті йдеться про те, що фракція "Слуга народу" зараз доукомплектовується мажоритарниками, які пройшли у Верховну Раду як самовисуванці. Мова йде про можливе поповнення фракції на 49 депутатів.

У партії «Слуга народу» перш за все хочуть скасувати депутатську недоторканність і розширити перелік підстав для дострокового звільнення народних депутатів.

Наші інтереси: 

Щоб оголосити про підозру народному депутату, спочатку його потрібно позбавити депутатської недоторканності. Для цього Генеральний прокурор має подати до Верховної Ради подання, за яке повинні проголосувати щонайменше 226 народних депутатів. Прецеденту зняття з народного депутата недоторканості за корупційні злочині в Україні немає. Тож довгообіцяний закон про зняття депутатської недоторканості вигідний народу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи