Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вчені спростували теорію, що замість Гесса у в'язниці Шпандау 40 років просидів його двійник

Категорія:

Світ:

Заступник Адольфа Гітлера вилетів до Шотландії у 1941 році і був ув'язнений на решту свого життя. Але чи справді людина в Шпандау була Рудольфом Гессом? ДНК-тест відкрив правду про одну з найбільших загадок Другої Світової війни.

hitlr-hess.jpg

Адольф Гітлер і Рудольф Гесс, 1936 рік. Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS

У травні 1941 року заступник фюрера Рудольф Гесс один полетів до Шотландії з очевидною спробою провести мирну угоду між Англією та Німеччиною. Але його план провалився, і він був заарештований. Зрештою, його судили на військовому трибуналі у Нюрнберзі і ув'язнили до в'язниці Шпандау у Берліні, де він і помер у 1987 році. Але з самого початку виникали сумніви щодо того, чи то був  справді Гесс, пише у своїй статті Rowan Hooper в NewSientist.

John Frost Newspapers / Alamy Stock Photo

Уряд Великої Британії чотири рази перевіряв так звану "теорію двійника". Коли у 2011 році залишки Гесса були кремовані, вважалося, що останній шанс провести аналіз ДНК тіла втрачений. 

Тепер таємниця, нарешті, була розкрита завдяки розслідувальній роботі відставного військового лікаря з армії США і судових вчених з Австрії зі шматочком ДНК. Вони дійшли висновку, що ув'язнений, відомий як в'язень Шпандау № 7, був дійсно Рудольфом Гессом.

Гесс продовжував викликати історичний інтерес. Він був одним з близьких друзів Гітлера і провідним нацистським політиком, а потім ще цей його екстравагантний спосіб спроби мирного угоди з Великобританією.

Після смерті його могила в містечку Вунсідель стала місцем зборів неонацистів, тож у 2011 році німецькі власті вирішили ексгумувати і спалити тіло Гесса, попіл висипати в море, а могилу знищити.

Але не вся ДНК Гесса була знищена. Під час свого ув'язнення в Шпандау за Гессом спостерігали і доглядали, як і за будь-яким іншим в'язнем. Цим займалися офіційні особи з Великобританії, Франції, Сполучених Штатів і Радянського Союзу, які були в ротації щомісяця. У 1982 році був взятий аналіз крові Гесса лікарем американської армії Філіпом Піттманом (як частина звичайної перевірки здоров'я). Патологоанатом Рік Вал взяв частину крові на предметне скло мікроскопа для аналізу, яке було позначене як "Spandau # 7", і герметично запечатане.  Вал його зберігав у медичному центрі армії Walter Reed у Вашингтоні.

В серединіи 1990-х років інший американський військовий лікар Шерман Макколл перебував у військовому госпіталі, коли почув про зразок крові Гесса. Він навчався молекулярній патології, тож зрозумів потенціал слайдів для розв'язання загадки про Гесса.

МакКолл зв'язався з Яном Чемпером-Кіссліхом, молекулярним біологом з відділу юридичної медицини Університету Зальцбурга, Австрія, і розповів йому про слайд сухої крові. Працюючи за стандартними протоколами судової медицини, команда Чемперам-Кіссліха отримала ДНК з сухої крові. Потім їм довелося знайти живого родича Рудольфа Гесса, щоб зробити порівняння. Вони зв'язалися з Девідом Ірвіном, дискредитованим британським істориком, який заперечує Голокост. Ірвінг дав номер телефону сина Гесса, Вольфа Рюдігера Гесса. Але телефон не відповідав, і невідомо, чи він недавно помер. Тож довелося шукати інших родичів. А це забрало багато часу. Тим більше, що таке прізвище досить часто зустрічається в Німеччин.  Але в кінцевому підсумку їм це вдалося, і вони отримали зразки ДНК у живого родича чоловічої статі.

Аналіз ДНК зосереджувався на Y хромосомі, яка успадковується тільки по чоловічій лінії, а також на діапазоні генетичних маркерів в інших частинах геному. Родич чоловічої статі та інший член сім'ї Гессів побачили та схвалили публікацію результатів ДНК, але не хочуть брати участь у подальшому обговоренні результатів.

Дружина Гесса, Ілзе, не вірила в історію з двійником, каже Макколл. Коли вона зустрілася з британським комендантом Шпандау, вона пожартувала: "Як сьогодні двійник?"

Статистичний аналіз результатів свідчить про 99,99-відсоткову ймовірність того, що зразок крові на слайді походить від близького члена сім'ї живого родича Гесса, що "сильно підтримуює гіпотезу", повідомляє команда  Чемперам-Кіссліха. А це означає, що , "що в'язень Шпандау № 7 дійсно був Рудольф Гесс, заступник фюрера Третього Райху.

У статті, опублікованій у "Forensic Science International Genetics", автори звертають увагу на те, що завдяки удачі з приводу наявності біологічного зразка, що походить від ув'язненого Шпандау № 7, автори отримали унікальний шанс пролити світло на один з найстійкіших історичних міфів історії Другої світової війни. 

Оцінка результатів ДНК Гесса ускладнюється етичними питаннями, що стосуються його родичів, каже Турі Кінг, генетик з Університету Лестера, Великобританія.  В статті не вказуються подробиці ДНК родича Гессе, щоб запобігти його ідентифікації. Але генетик вважає, що вчені спростували "теорію двійника".


Спеціальне дослідження: Рудольф Гесс (Rudolf Hess): соціотип, дуалізація, шлях, доля 

Додаткові матеріали: 

Наші інтереси: 

Цікава інформація, яка піднімає на поверхню багато загадок Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Версія про "двійника" була частиною кампанії по дискредитації Рудольфа Гесса.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Версія про "двійника" була частиною кампанії по дискредитації Рудольфа Гесса.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Святослав Хоробрий.
0
Ще не підтримано

Радіймо Ельфи !!!!!! В цій історії криється , якась таємниця. Там не все так вивчено і доведено , як вважається. Рудольф Гесс ще здивує Світ. Хай Буде !!!!

Святослав Хоробрий