Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні вдвічі зросла кількість прихильників вільного обігу зброї

Світ:

Понад 90% опитаних українців згодні з тезою, що свобода є однією з головних цінностей для українців. 61% опитаних вважає, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни. Насамперед цю тезу підтримують молодь, чоловіки й ті, хто і сам воліє мати зброю.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у понад два рази зросла кількість тих, хто підтримує надання цивільним права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами, йдеться у звіті соціологічної групи «Рейтинг»

Наразі підтримують таку ініціативу 58% українців. Не підтримують таку ідею 39% українців.

Соціологи зазначили, що таким чином вперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників. У 2018 – 2021 роках підтримували таку ідею близько чверті українців, а не підтримували – понад 70%.

Прихильників надання цивільним права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами більше серед мешканців центру країни, респондентів молодої та середньої вікової груп, чоловіків.

61% опитаних вважає, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни. Насамперед цю тезу підтримують молодь, чоловіки й ті, хто і сам воліє мати зброю.

Водночас 36% українців – протилежної думки. Щоправда, 58% громадян побоюються, що вільна купівля вогнепальної зброї призведе до збільшення злочинності. Протилежної думки – 35%.

Близько 80% респондентів не відчували необхідності володіти вогнепальною зброєю до початку повномасштабного вторгнення Росії, проте загалом сьогодні третина з тих, хто не хотів мати зброю до війни, змінила думку на протилежну.

Також соціологи з’ясували, що більшість опитаних (72%) підтримують ідею запровадження в Україні обов’язкового навчання з володіння вогнепальною зброєю для цивільного населення, і лише 26% не підтримують.

Половина опитаних українців вважають, що спроможні особисто захиститися у випадку виникнення раптової загрози життю, здоров'ю чи майну до прибуття поліції.

Нагадаємо, рік тому, у 2021 році 65% громадян України вважали себе достатньо відповідальними, щоб мати у власності короткоствольну зброю для самозахисту. Якби у людей була на руках зброя, чи можна було б зменшити кількість жертв насилля на окупованих територіях у цій війні? Приклад: На Київщині місцевий житель самостійно ліквідував 12 окупантів і весь екіпаж БТР. Також він самостійно ліквідував 12 окупантів, використовуючи власну спортивну та мисливську рушницю.

Наші інтереси: 

Володіння зброєю — ознака вільної людини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи