Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні розробили корабель-завод з переробки сміття в океані

Творча група NiceCube з Миколаєва на замовлення британської еко-компанії Ocean Polymers розробила унікальний інноваційний проект розміщення сміттєпереробного заводу прямо на борту корабля.

Про це повідомляє business.ua.

Сміттєпереробні кораблі зможуть плавати океанами, річками та навіть озерами, зазначають розробники. 

"За основу розробники взяли старий корабель та обладнали його плазмовою установкою для піролізу (теплова деградація - "розчинення вогнем") органічних та неорганічних речовин для інтенсивного очищення морських акваторій від поверхневого сміття. "Такі судна зможуть плавати океанами, річками та навіть озерами", - кажуть автори проекту. 

Корабель збиратиме пластик та інше сміття, висушуватиме, подрібнюватиме і готуватиме його для подальших трансформацій. Перероблене сміття зберігатиметься як чистий синтетичний газ, що використовуватиметься для подачі палива на човні.

"Наша технологія дозволяє усунути дорогі збори та транспортування, забезпечуючи значне заощадження під час експлуатації і одночасно зменшуючи викиди вуглекислого газу. Використовуючи технологію Plasma Enhanced Melter, ми будемо виробляти цінні продукти, такі як синтетичний газ, рідке паливо і тверді агрегати", - зазначили в Ocean Polymers.

 

Наші інтереси: 

Нові технології та старі кораблі - суровий мікс для екологічних рішень.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи