Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В РФ зрозуміли, що війна програна: російські еліти почали шукати канали на Заході, щоб домовитися про переговори, – Клімкін

Категорія:

Програш у війні проти України означатиме розпад Російської Федерації. Теоретично і виграш у цій війні означав би розпад Росії. Оскільки захопивши більше територій, Росія отримала б ще більший опір українців. Тому російський режим зрозумів, що будь-який результат війни для них буде негативним.

22082903.png

Фото: reuters

Таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо".

Міністр закордонних справ України 2014-2019 років Павло Клімкін вважає, що російські еліти намагаються переконати Захід піти на перемовини, оскільки зрозуміли, що війна проти України вже програна.

"На Заході повинні зрозуміти, що не потрібно укладати з Росією черговий компроміс заради компромісу. До того ж черговий компроміс може стати руйнівним для самого Заходу. Тому інтерв'ю Медведєва на Заході вже не сприймаються серйозно. Медведєва попросили й це заготовка, ми це розуміємо, ще раз озвучити, що вони готові до перемовин. І вони дуже хочуть ці переговори вести. Російські еліти виходять на Захід через різні таємні канали, щоб домовитись про переговори. Оскільки зрозуміли, що ця війна програна", – пояснив Клімкін.

Дипломат наголосив, що війна проти України стане для Росії фатальною в будь-якому випадку.

"Програш у війні проти України означатиме розпад Російської Федерації. Теоретично і виграш у цій війні означав би розпад Росії. Оскільки захопивши більше територій, Росія отримала б ще більший опір українців. Тому російський режим зрозумів, що будь-який результат війни для них буде негативним", – додав він.

27 серпня заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що умовами припинення війни є відмова України від вступу в НАТО та угода про гарантії безпеки для Росії.

Нагадаємо, Китай ще в червні закликав США та НАТО почати переговори з Росією, щоб закінчити війну в Україні.

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що після мирних переговорів Росія нікуди не зникне. За його словами, канали комунікації з країною-агресоркою ніколи не закривали.

Наші інтереси: 

Чекаємо на перемогу України й повалення ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи