Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Голландії будують мікрорайон з 3D-друкованих будинків (+відео)

У місті Ейндховен розпочинають будівництво першого з п’яти спроектованих бетонних будинків, віддрукованих на 3D-принтері; його введуть в експлуатацію на початку 2019 року. Партнерами проекту Project Milestone виступають мерія Ейндховена, місцевий технологічний університет, підрядник Van Wijnen, постачальник будівельних матеріалів Saint Gobain-Weber Beamix та інженерне бюро Witteveen+Bos. 

Всі п’ять споруд в новому районі Мейєрховен будуть житловими і дизайн-проект першої будівлі вже затверджено і опубліковано: це одноповерховий будинок, інші чотири повинні бути багатоповерховими.

Надруковані на 3D-принтері будинки будуть відповідати всім типовим стандартам, прийнятим для бетонних будівель, і проектувальник обіцяє, що його мешканці отримають житло передового рівня якості та комфорту за конкурентоспроможною ціною.

Друковані будинку будуть схожі на видовбані зсередини величезні валуни, проте будуватися вони будуть вже звичним для 3D-будівництва методом пошарового заливання бетону по тривимірному макету.

Основне завдання Project Milestone – створення нових методів оптимізації для адитивних технологій зведення будинків.

Цей проект схожий на сад каменів, де бетонні об’єкти несиметричної форми оздоблені багатим озелененням. Неправильні і близькі до форми природного каменю пропорції будинку вперше стали можливі завдяки технології 3D-друку, яка знімає практично всі раніше існуючі обмеження щодо форми створюваних об’єктів.

З іншого боку, 3D-друк дозволяє виготовляти бетонні елементи ідеальної точності, змінювати характеристики матеріалу, зокрема, його колір. При друці на 3D-принтері на виготовлення високоякісного бетону йде менше цементу, а отже, скорочуються всі побічні негативні впливи на навколишнє середовище.

 

 

Наші інтереси: 

Майбутнє житлового будівництва.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи