Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд Китаю заборонив постачання в Росію процесорів Loongson, створених на архітектурі власної розробки LoongArch

Категорія:

Низка російських виробників електроніки вже тестувала китайські процесори й вважає, що вони могли б замінити Intel у разі блокування каналів паралельного імпорту.

Рішення китайської влади викликане тим, що технологія визнана стратегічно важливою та використовується у військово-промисловому комплексі Китаю, пише Коммерсант.

Поки що ноутбуки Loongson доступні для замовлення у РФ на AliExpress, а учасники ринку сподіваються знайти спосіб постачання технології. 

З посиланням на джерело, близьке до Мінцифри, видання пише, що наразі придбати партію цих чіпів неможливо.

"Хоча російські компанії не сильно залежали від китайських процесорів, при теоретичному блокуванні паралельного імпорту вони сподівалися перейти на рішення Loongson", – пояснило джерело.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Китай використовує війну Росії проти України на свою користь, намагаючись посісти на місце РФ у новому світовому геополітичному розкладі. Китай буде давати або не давати Росії, продавати або не продавати товари та технології на свій розсуд, намагаючись підкорити її економічно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи