Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Укрлендфармінг використовує унікальні IT-технології при збиранні врожаю

В агрохолдингу Укрлендфарминг (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка розказали про використання унікальних IT-технологій використання у виробничих процесах. За словами представників компанії, в управлінні якої знаходиться найбільший в Україні земельний банк чорноземів, щорічний економічний ефект від використання інтелектуальних систем складає близько 100 млн грн на рік.

Так тільки завдяки розробленій Ukrlandfarming і успішно впровадженій власної системи обліку врожаю, яка допомагає зібрати дані про фактичну врожайність по кожному полю, група компаній Бахматюка запобігає можливим збиткам майже на 100 млн грн.

Як повідомив УНІАН заступник директора департаменту IT Ukrlandfarming Володимир Бабій, система під назвою "Свій-Чужий" встановлюється на кожний комбайн компанії для запобігання розкрадань врожаю.

"Завдяки нашим системам ми зберігаємо близько 0,3 тонни з гектара по врожайності, а з огляду на нашу кількість гектарів - це близько 100 млн грн. Прямі повернення від виявлення і запобігання крадіжок завдяки системі щороку складають від 5 до 10 млн грн ", - заявив Володимир Бабій.

Система обліку врожаю  встановлюється на кожний комбайн компанії, завдяки чому вдається успішно виявляти розкрадання, найпоширенішими з яких є крадіжки врожаю з поля, зокрема, відвантаження зерна в сторонній автомобіль, зсипання зерна під час перевезення, а також махінації з GPS-системами.

"Серед порушень, наприклад, раніше виявляли з'їзди, при яких машина скидала 400-600 кг, використовуючи потаємні люки. Також траплялися випадки, коли вантажівка з зерном по шляху на елеватор передавала свій переносний трекер на  легковий автомобіль, який потім продовжував замість неї рух по маршруту, а вантажне авто в цей час з'їжджало і висипало урожай, іноді і до 5 тонн", - розповів заступник директора про найбільш кричущі схеми шахрайства в практиці агрокомпаній, які тепер стали неможливими завдяки впровадженню IT-рішень.

Крім того, за словами Бабія, нові технології допомагають у впровадженні точного землеробства. Для цього використовується система телеметрії - вимірювання за допомогою датчиків, розміщених на техніці компанії. Така технологія допомагає збирати дані з поля і формувати точні шляхові листи, що в рази скорочує перевитрати посівного матеріалу або добрив.

Довідка:

Група компаній Ukrlandfarming була заснована в 2007 р. Земельний банк Ukrlandfarming становить 570 тис. га.

Компанія виробляє зерно, м'ясо, сире молоко, шкіру, яйця і яєчні продукти.

Ukrlandfarming управляє однією з найпотужніших в Україні мережею сучасних елеваторних комплексів, два з яких є найбільшими в Євразії, загальною потужністю мережі 2,6 млн тонн.

 

Джерело

Наші інтереси: 

ІТ-технології в сільському господарстві - це вже сучасність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи