Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україну не змушуватимуть до проведення виборів в ОРДЛО без виведення російських військ – Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер запевнив, що Франція і Німеччина поділяють позицію США щодо неможливості проведення виборів в умовах російської окупації.

kurtvolker.jpg

Курт Волкер

"Я не бачу сценарію, коли Україну підштовхуватимуть до проведення виборів, коли території залишаються окупованими. Реалізація "формули Штайнмаєра" можлива лише після того, як вибори відбудуться", - заявив американський дипломат в інтерв'ю. 

"Я часто спілкуюся зі своїми французькими та німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів у середовищі, яку досі контролюють російські сили", - зазначив спецпредставник Держдепартаменту.

Волкер пояснив, що стартом до реалізації "формули Штайнмаєра" можуть стати місцеві вибори в ОРДЛО. Але спершу окуповану територію мають покинути російські військові, а незаконні збройні формувань – повинні бути роззброєні. Крім того, для стабілізації ситуації в регіон треба ввести міжнародних миротворців, підкреслив дипломат.

 

 

Нагадаємо, 12 вересня Володимир Зеленський висловив готовність обговорювати "формулу Штайнмайєра" на майбутньому саміті "Нормадской четвірки". Реалізації "формули Штайнмаєра" вимагає РФ. У Кремлі заявили, що наполягатимуть на "письмових гарантіях" напередодні та під час саміту "Нормандської четвірки".

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запропонував провести місцеві вибори на всій території України, включаючи окупований Донбас. При цьому він заявив, що "формулу Штайнмаєра" в 2016 році нібито погодив п'ятий президент України Петро Порошенкоо. Проте Порошенко категорично відкидав цей підхід, наполягаючи на тому, що вибори в ОРДЛО можна проводити лише після виведення російських військ і передачі контролю над кордоном Україні або ж миротворцям ООН.

 

Наші інтереси: 

США допомагає Україні протистояти тиску Німеччини і Францції (які не можуть дочекатися злитися з РФ в екстазі створення Континентального блоку).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи