Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Український винахідник пропонує доступний аналог інтерактивних поверхнонь - CamTouch

Український винахідник робить «живою» будь-яку поверхню – стіну, стіл або навіть стелю.
 

Уже наступного року японські розробники готові перевернути ІТ-світ з ніг на голову: запускають у масове виробництво…сенсорне повітря. Картинка з'являється завдяки спеціальним дзеркалам, що відбивають проміння світлодіодного дисплея. А керувати нею можна за допомогою стереокамер, які охоплюють зображення з частотою кілька сотень разів за секунду. Поки японське диво готується побачити світ, український винахідник робить «живою» будь-яку поверхню – стіну, стіл або навіть стелю.
 

 

 

Андрій Коноваленко, розробник проекту CamTouch
 Моя розробка називається CamTouch і вона дозволяє будь-яку поверхню плоску перетворити на інтерактивну і керувати нею за допомогою лазерної вказівки або за допомогою спеціального стилуса
 

CamTouch  - це альтернатива інтерактивному обладнанню, яке у вигляді дощок, столів і навіть кіосків стрімко увірвалося в наше життя і займає у ньому дедалі більше місця. Навчальні заклади, банки, бізнес-структури, торговельні центри все частіше використовують ці засоби у своїй роботі.
 

Сергій Терещенко, спеціаліст з ІТ-технологій
 Допустим, в школах используется интерактивные доски или сенсорне столы. Особенность сенсорних столов – это возможность взаимодействовать несколько человек за одной поверхностью. В торгових центрах для навигации активно используются сенсорне киоски – это напольные конструкции с сенсорной ориентацией экрана.
 

Інтерактивні поверхні без сумніву популярні. Але  ціна дошки стартує від тисячі доларів плюс витрати на програмне забезпечення. Молодий український винахідник Андрій Коноваленко пропонує все в комплексі за  139  доларів. І це ще не всі переваги CamTouch. Щоб зробити будь-яку поверхню інтерактивною, Андрієві потрібно мінімум технічних засобів.

Андрій Коноваленко, розробник проекту CamTouch
 Для цього перш за все потрібен проектор, веб-камера і програмне забезпечення, яке я написав. Основна частина – це програмне забезпечення, але веб-камера теж відіграє важливу роль, бо вона модифікована і сприймає тільки інфрачервоне випромінювання.
 

Для початку необхідно спрямувати проектор на ту поверхню, яка має «ожити», далі – правильно встановити веб-камеру, запустити програму - і можна починати роботу. Керують поверхнею – за допомогою лазерної указки. Звучить просто, тож у чому секрет?

Перше – камера, її Андрій модифікував, додавши фільтр.   Друге і основне – програмне забезпечення.
 

Андрій Коноваленко, розробник проекту CamTouch
Це програмне забезпечення воно написане з використанням бібліотеки комп'ютерного зору OpenCV  це програмне забезпечення дозволяє одночасно працювати багатьом користувачам, використовувати і лазерну вказівку і стилус одночасно і є такі функції як зглажування,  бо камера має дуже низьку частоту кадрів – усього 30 за секунду -  і щоб не було різких ліній і штрихів, є функція зглажування.
 

Сфера застосування CamTouch, так само як і іншого інтерактивного обладнання - широка. Але найперше Андрій орієнтується на навчальні заклади. Випробування у школі, де навчався винахідник, показали гарні результати: навчальний процес став простішим і цікавішим.
В одному з київських ліцеїв, де навчаються кадети і панянки, вже оцінили переваги інтерактивного обладнання. Три роки тому тут з'явилася перша «жива» дошка. Тепер навіть для непосидючих третьокласників урок математики – саме задоволення.
 

 

 

Анастасія Крупіна, вчитель початкових класів ліцею-інтернату №23
 Це полегшує роботу дітей на уроці – їм стає цікавіше, вони активніше включаються в роботу. Для вчителя це легше, тому що менше можна сказати, бумажної такої роботи, роздруківки матеріалів, чіткіше зображення і можна використовувати дуже багато різноманітних прийомів – як і кросворди і як ви бачили на уроці самоперевірка прикладів.
 

Звичайний урок англійської у класі панянок перетворився на справжнє дійство з танцями, піснями та театральними сценками. Завдяки інтерактивній дошці можна «розбавити» заняття мультфільмами,  кліпами чи презентаціями.
 

Влада, учениця 5-го класу
С доской очень удобно работать - танцевать, слушать, всякие видео там смотреть.
 

Ліля, учениця 5-го класу
Не надо переписывать ничего, просто подошел, подчеркнул и сел на место.
 

Старші школярі також із задоволенням займаються з інтерактивними дошками. Приміром, тут у ліцеї їх три, тож доводиться ділитися. Хотіли б більше, але на заваді знову ж таки ціна. Тому для шкіл  CamTouch був би доречний. Розуміючи це, Андрій Коноваленко прагне скоріше внести останні правки, щоб зробити систему зручнішою для користування у навчальних закладах.

Андрій Коноваленко, розробник проекту CamTouch
 Я додам можливість, щоб за допомогою одного проектора і одного комп'ютера можна було створювати декілька робочих поверхонь повноцінних.
 

Позитивні відгуки спеціалістів про свою розробку Андрій уже отримав, коли представляв CamTouch на престижних конкурсах, зокрема, і на Microsoft Imagine Cup. Своє подальше життя молодий розробник планує пов'язати із програмуванням. І не лише тому, що цей напрямок дуже перспективний сьогодні. Андрій прагне довести, що передові інформаційні технології можуть бути доступні кожному.

 

Наші інтереси: 

Якщо є проектор то цей виріб можна викоритовувати для презентацій на конференціях,  звичайних уроках.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи