Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Технічний» шлях до успіху Андрія Коноваленка

Андрій Коноваленко – переможець Intel-Техно Україна, учасник Microsoft Imagine Cup і Sikorsky Challenge, автор проекту CamTouch. Хлопець розповів «Студвею» про найпрестижніший техічний конкурс, любов до програмування та свій проект, що може замінити традиційну мишку чи тачпад.

Intel-Техно: науково-технічна творчість

«Я навчався у Стахановській багатопрофільній гімназії №15. Але знання із програмування отримав у Гімназії №7 завдяки заняттям із Людмилою Булигіною. Мені з дитинства подобалася техніка, тому обрав Факультет інформатики й обчислювальної техніки КПІ. Найбільш яскравий момент навчання – перемога в Intel-ТехноВідбір проходив просто: я подав електронну заявку та чекав відповіді. 

березень 2013 р.

Конкурс, заснований компанією Intel, є досить відомим у світі. Він орієнтований на цікаві технологічні рішення та наукові винаходи. Найцікавіше – це оголошення результатів і початок міжнародного етапу. На підготовку мав лише 2 місяці, тому було складно. Я побував у США на фіналі конкурсу, здобув цінний досвід. Запам’яталося спілкування з учасниками, розмах івенту (здавалося, що про конкурс знає цілий світ), екскурсія на Grand Canyon і безсонні ночі. Атмосфери змагання не було, всі допомагали один одному.

Кожного року наш проректор каже, що переможцям всеукраїнського етапу рано радіти, бо роботи ще багато. Його можна зрозуміти. Але умови проведення Intel-Техно трохи змінилися: маємо 5-6 місяців, аби підготуватися. Тепер українська делегація повертатиметься із ще більшою кількістю призових місць».

коноваленко

Лазерний аналог мишки для комп’ютера

«CamTouch – комплекс, який дозволяє керувати комп’ютером за допомогою лазерної указки. Нею можна не лише виконувати все те, що робить звичайна комп’ютерна миша, а й комфортно керувати великою поверхнею (зображенням із проектора). Зараз я працюю над розробкою програмного забезпечення винаходу та його тестуванням.  Участі в інших проектах не беру, бо хочу довести роботу з CamTouch до кінця. Однак декілька нових ідей уже є».

Роби те, що любиш

«Хороший  результат, на мій погляд, складається із 2 інгредієнтів. Перший – завжди роби те, що подобається. Я от люблю програмувати – і займаюся цим. Другий компонент – чітка мета, а не бездумна участь у змаганнях. Хотів потрапити на міжнародний етап – потрапив. Дивно, але в мене зараз немає мрії. Можливо, тому, що в мене є все, чого хотів.

У майбутньому я планую відкрити власну компанію та переїхати до Фінікса чи Сіетла. Чи є робота найважливішою в житті? Мабуть, ні. Та можу сказати, що є головним для студента КПІ. Це сон, якого завжди не вистачає.

Фото: Андрій Коноваленко.

 

Наші інтереси: 

цікавий приклад цього юнака вартий уваги, а його винахід слід використати в учбових закладах

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи