Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці вперше поїдуть на "Ігри нескорених""

Категорія:

Світ:

Петро Порошенко привітав учасників національного відбору "Ігор Нескорених". Він також зазначив, що нині йдуть перемови з НАТО та Латвією про створення реабілітаційних центрів для українських військовослужбовців, які постраждали під час бойових дій.

"Хочу подякувати за одну дуже важливу ініціативу. Коли я зустрічався в Латвії з нашими пораненими, які проходять там лікування, в Україні в шпиталі, я отримав дуже хвилюючу пропозицію. А чому б ми з українських нескорених не створили б центр психологічної реабілітації, щоб вони своїм рухом і своїм драйвом, своїм позитивом заряджали всіх демобілізованих та поранених, продемонструвавши, як важливо зараз важливо триматися гуртом, для того щоб не дати жодної надії ворогу як на фронті, так і розхитати ситуацію всередині країни. Я дуже дякую хлопцям за цю ініціативу. Ми разом із трастовими фондами НАТО спільно розробляємо програми реабілітації українських воїнів, у тому числі психологічної реабілітації", - заявив Президент. 

Нагадаємо, 30 переможців національного етапу візьмуть участь у міжнародних змаганнях, які відбудуться у вересні 2017 року в Канадському місті Торонто.

Усього у змаганнях 6 дисциплін: пауерліфтинг, легка атлетика, веслування на тренажері, велоспорт, плавання та стрільба з лука.

Утім, за словами організаторів, головною метою змагань є не лише перевірка фізичної сили учасників.

Довідка. "Ігри Нескорених" – це змагання на кшталт паралімпіади. Участь у них беруть лише поранені військові.

Перші відбулися 2014-го року в Лондоні за ініціативи принца Гаррі. Цьогоріч у канадському Торонто Україна на них буде представлена вперше. 

Наші інтереси: 

Люди з необмеженими можливостями. Пишаймося ними!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи