Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці створили месенджер Kawoon, який може стати конкурентом Viber і Telegram

Підрозділ української IT-компанії RiverSoft працює над месенджером Kawoon. Як стверджують розробники, він повинен вирішити проблему перенасиченості текстових блогів і великих груп, яка характерна для популярних платформ-конкурентів. У проект вже інвестували $ 100 000. Офіційний запуск запланований на весну 2021 року.

Головною відмінністю цього додатку від перерахованих платформ стане поділ чату для живого спілкування та стрічки з постами – це має вирішити проблему перенасиченості текстових блогів і великих груп, які характерні для конкурентів. Поки Kawoon знаходиться на стадії розробки й випущений тільки в бета-версії, яку можна завантажити iOS і Android, пише AIN.UA.

Зараз в додатку користувачі можуть публікувати пости, створювати спільноти, додавати в них користувачів і самим приєднуватися до інших тематичних груп, а також лайкать і коментувати публікації.

При цьому спілкування відбувається в окремій вкладці “Чат”, а публікації з’являються у вкладці “Пости”. Також є можливість редагувати свій профіль і прикріплювати теги постам.

Розробники заявляють, що захищають дані користувачів не гірше, ніж інші платформи:

“Ми робимо Kawoon максимально безпечним. Дані груп зберігаються на захищених серверах, при передачі в мережі використовується канал, захищений SSL-шифруванням, а сервери мають захист від DDOS-атак”.

У найближчі пару місяців в месенджер додадуть темну тему, статистику опитувань і лайків, особисті рекомендації, відображення відео і GIFок прямо в програмі та швидке перемикання між акаунтами.

Також в майбутньому команда проекту запланувала додати стікери, можливість підписки на конкретний тег або групу тегів і розробити веб-версію додатка.

Ідея створити подібний застосунок належить Максиму Кучуру, CEO кременчуцької IT-компанії Riversoft. Під час карантину він звернув увагу на постійне зростання числа паблік в Telegram. Труднощі полягали в тому, що через велику кількість інформації, половина каналів залишалися непрочитаними.

Тоді було і вирішено створити свій, більш зручний додаток. Сьогодні над ним працюють вісім осіб: три розробника, дизайнер, менеджер, маркетолог, копірайтер і PR-менеджер.

Наші інтереси: 

Подумати над тим, щоб покинути нарешті Фейсбучний месенджер, і користуватися українським.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Було неминуче, що українці творитимуть у ІТ --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Було неминуче, що українці творитимуть у ІТ --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А кавун - українське слово?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

так,за умови, що був висаджений в українську землю, дбали за нього українськи вправні руки,з'їли його козаки, що торують шлях ПРАВи.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Просто чудова відповідь!! Як на мене...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ще, нажаль, не створили. Ще лише створюють. Але, Кавун просто чудово підходить під потреби демосів та Вільної Аріянської церкви! Судячи з його опису тут.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!