Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна співпрацюватиме з Huawei в питаннях кібербезпеки: меморандум з союзником Росії і ворогом США

Світ:

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України підписала меморандум з компанією "Хуавей Україна" щодо співпраці у сферах кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій.

"Ми готові тісно співпрацювати з компанією "Хуавей" для забезпечення і підвищення кіберзахисту і кібербезпеки в Україні. Переконаний, що наша взаємодія зміцнить обороноздатність держави перед кіберзагрозами", - зазначив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, передає Інтерфакс-Україна.

На думку підписантів, меморандум також відкриває нові можливості для реалізації спільних наукових проектів, навчання і підвищення кваліфікації кадрів у сферах кібербезпеки, кіберзахисту й телекомунікацій.

"Ми впевнені, що через взаємодію держави та приватного сектора можна побудувати ефективну систему кіберзахисту в Україні", - зазначив директор "Хуавей Україна" Ма Ці.

Huawei заснована в 1987 році, є одним із провідних світових постачальників інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв.

В Україні компанія Huawei провадить діяльність із 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності "Хуавей Україна" охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров'я, захист довкілля, розвиток.

Нагадаємо, Прокуратура США звинуватила китайську компанію Huawei у промисловому шпигунстві та шахрайстві, а держсекретар США Майк Помпео звинуватив Huawei у брехні про зв'язки з урядом Китаю. Невже Україна відвертається від США і міняє свого надійного союзника на Китай? Невже Україна сама і добровільно йде у лапи ворогу?

Як може Україна співпрацювати з китайським Huawei у сфері кібербезпеки, якщо саму Huawei запідозрили у шпигунстві?

Наші інтереси: 

Розуміти, що керівництво України йде на свідоме чи несвідоме знищення інформаційної безпеки України. Бити на сполох! Нагадаю, що у жовтні 2018 року чиновники Уряду Сполучених Штатів Америки звинуватили компанію в шпигунстві для Пекіна. США закликали союзні країни відмовитися від телекомунікаційного обладнання Huawei. Розуміти, що Україна ставить під ризик свої стосунки зі США. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

якщо вам некомфортно - ви дорослий і знаєте правду

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

якщо вам некомфортно - ви дорослий і знаєте правду

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

На кібербезпеці можна ставити хрест