Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайський Huawei запідозрили у шпигунстві

Спецтема:

Канаді треба дуже обачно ставитися до співпраці із китайською телекомунікаційною компанією Huawei, оскільки вона може бути задіяна у державному шпигунстві. Таку думку в інтерв'ю "The Globe and Mail" висловив колишній голова Канадської служби безпеки й розвідки Вард Елкок.

"Я досить добре розумію, як працюють служби електронної розвідки, правила, якими вони керуються, та які операції вони проводять, тож я би не хотів, аби обладнання Huawei використовувалося у системі 5G в Канаді", - сказав Елкок.

Його підтримав і колишній голова Центру безпеки комунікацій – канадської спецслужби, відповідальної за радіоелектронну розвідку - Джон Адамс. "Я би був дуже обережним із Huawei. Мене зовсім не дивує, що американці занепокоєні стосовно цього виробника, особливо щодо того, що він може робити у 5G", - сказав Адамс.

У свою чергу, в уряді Канади запевнили, що знають про занепокоєння, але поки не вбачають жодних загроз безпеці канадців з боку Huawei. "Уряд Канади знає про занепокоєння та дуже серйозно ставиться до безпеки критичної інфраструктури. Канадці можуть бути упевнені, що уряд ретельно моніторить загрози безпеці і вживає заходи для захисту канадських систем", - запевнили у міністерстві громадської безпеки Канади.

Річ у тім, що Huawei наразі інвестує значні кошти у дослідження та розбудову на території Канади системи 5G. Компанія заснована китайським приватним підприємцем, але її підозрюють у тісних зв'язках із урядом КНР.

Новітня система 5G дозволяє досягти значно більших швидкостей звантаження файлів з Інтернету й підключити до Всесвітньої мережі практично будь-який пристрій, але при цьому дає широкі можливість провайдеру послуги здійснювати приховане спостереження за користувачами.

Наші інтереси: 

Із впровадженням високошвидкісного інтернету приватність життя опиняється під загрозою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи