Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна розширює співпрацю у військово-морській сфері зі США та Великою Британією

Категорія:

У Великій Британії відбулися зустрічі командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи з делегацією Королівського флоту на чолі з Першим Морським Лордом адміралом Сером Беном Кі та командувачем флотом віце-адміралом Енді Бернсом.

23020904.jpg

Олексій Неїжпапа

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Також командувач зустрівся з високою делегацією США на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом США у Великій Британії пані Джеін Хартлі та командувачем 6-м флотом США віце-адміралом Томасом Іші.

"Стратегічні партнери України приділили значну увагу питанням допомоги Україні в протистоянні збройній агресії РФ та розширенню напрямів військового співробітництва між флотами країн. Сторони розглянули питання надання військово-технічної допомоги та посилення підготовки особового складу Військово-Морських Сил ЗС України за участі іноземних інструкторів", – йдеться у повідомлені.

Також Неїжпапа зустрівся з нещодавно призначеним командувачем Морського Командування НАТО віце-адміралом Майком Атлі та обговорили перспективні форми співробітництва й розвитку спроможностей ВМС ЗС України за для максимально ефективного протистояння діям РФ.

Наші партнери висловили слова шани та поваги до українських захисників за їх хоробрість, відвагу і самовідданість проявлені під час війни з противником, якого у світі вважали одним із найсильніших до широкомасштабного вторгнення в Україну.

Віце-адмірал Олексій Неїжпапа подякував американським та британським колегам за потужну підтримку Збройних Сил та країни в цілому і запевнив, що взаємна довіра та спільне бачення у посиленні українського війська, є ні що інше, як захист не тільки України, а й усього демократичного світу.

Наші інтереси: 

Командувач ВМС ЗС України відвідав Лондон одночасно з візитом Президента Зеленського – можемо тільки здогадуватися, про що конкретно домовилися, але можемо і припустити, що йдеться про захист Чорного моря і видворення з Криму російських окупантів, які влаштували там військову базу. Нагадаємо, у 2020 році Україна та Велика Британія підписали Меморандум про розвиток Військово-Морського флоту України, а у 2021 році відбулося підписання між Україною і Великобританією Меморандуму про реалізацію проектів морського партнерства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи