Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Верховній Раді ініціювали аудит іноземних запозичень і грантів

Світ:

У Верховній Раді хочуть перевірити, куди і як державою витрачаються іноземні кредити та гранти, повідомив голова комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва, заступник лідера Радикальної партії з економічної політики Віктор Галасюк.

"Ми з Олегом Ляшком, Віктором Вовком та колегами ініціювали проведення фінансового аудиту та аудиту ефективності використання кредитів (позик), залучених державою до державного бюджету, а також міжнародної технічної допомоги, бенефіціарами якої є органи державної влади. Відповідне доручення Рахунковій палаті передбачено проектом Постанови ВР №6390", - сказав  Галасюк.

Тільки за 2015-2016 роки надходження від державних зовнішніх та внутрішніх запозичень, згідно звітів Рахункової палати, склали 542 млрд. грн.  

Галаюск пояснює, що враховуючи девальваційний тренд національної грошової одиниці, нарощування державного зовнішнього боргу дедалі сильніше тисне на бюджет України. Якщо в 2014 році на обслуговування 70 млрд. доларів США державного та гарантованого державою боргу з бюджету витрачалось 50 млрд. грн, то в 2016 році на обслуговування 71 млрд. доларів США боргів витрачено 97 млрд. грн.

Водночас, для суспільства залишається закритою детальна інформація щодо отримувачів та ефективності використання залучених державою боргових та грантових коштів. 

"Влада набирає мільярдні кредити, за які будемо розплачуватись і ми, і наступні покоління. Парламент не може лишити це питання без контролю. Бо тільки самі відсотки за держборгом в Бюджеті-2017 передбачені в сумі 111 млрд. грн. Вдумайтесь, це більше, ніж фінансування ЗСУ під час військової агресії", - додав Галасюк.           

Проектом Постанови ВР №6390 пропонується доручити Рахунковій палаті здійснити фінансовий аудит та аудит ефективності  використання кредитів (позик), залучених державою до державного бюджету, а також міжнародної технічної допомоги, бенефіціарами якої є органи державної влади.

Наші інтереси: 

Нарешті оговталися. Невже раніше нікому в голову не приходило?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
кредити
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Невже раніше нікому в голову не приходило?

Здається, українською це звучить так: Невже(це) раніше нікому не спадало на думку?
Навчаймо та м'яко поправляймо одне одного...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Невже раніше нікому в голову не приходило?

Здається, українською це звучить так: Невже(це) раніше нікому не спадало на думку?
Навчаймо та м'яко поправляймо одне одного...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"