Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У столичному метро встановлять камери розпізнавання облич

Цього року на станціях метро буде встановлено 305 камер відеоспостереження. Нові камери мають інтелектуальний функціонал: 140 оглядових камер, 90 – із функцією розпізнавання облич, 75 камер з функціями розпізнавання облич та термального скринінгу.

Про це повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Додаткові камери з’являться на перехідних, кінцевих та найбільш завантажених станціях комунального підприємства «Київський метрополітен». Крім того, техніка слугуватиме для моніторингу дотримання киянами та гостями столиці вимог профілактичних та протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19.

Рішення про необхідність дооснащення системи відеоспостереження метрополітену прийнято київською владою спільно з Головним управлінням Національної поліції в м. Києві. 

Працівники комунальних підприємств «Інформатика», «Київський метрополітен» та представники Головного управління Національної поліції в м. Києві проводять передпроєктні роботи, визначають місця розташування техніки.

Нові камери розширять вже наявну мережу системи відеоспостереження підземки. Наразі на 52-х станціях метро працює 195 камер відеоспостереження з функцією розпізнавання облич.

Нагадаю, що Київська міськдержадміністрація почала встановлювати камери відеонагляду ще 2013 року.

Наші інтереси: 

Розуміти, що "великий брат стежить за нами".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи