Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США зростають продажі кнопкових телефонів – молодь прагне позбутися своєї залежності від соцмереж

Категорія:

Можливо, "німі" телефони й виходять з моди в глобальному масштабі, але в США це зовсім інша історія. Такі компанії, як HMD Global, виробник телефонів Nokia, продовжують продавати мільйони мобільних пристроїв, подібних до тих, що використовувалися на початку 2000-х років – так звані "функціональні телефони" (традиційні телефони-розкладачки або слайдери), які мають додаткові функції, такі як GPS або точка доступу.

"Я думаю, ви можете побачити це на прикладі певних представників покоління Зет – вони втомилися від екранів", – сказав Хосе Бріонес (Jose Briones), інфлюенсер "німих телефонів" і модератор субредіту (категорії на сайті Reddit. – НО) r/dumbphones. – Вони не знають, що відбувається з психічним здоров'ям, і намагаються скоротити навантаження".

У США у 2022 році продажі телефонів-розкладачок від HMD Global зросли, десятки тисяч продавалися щомісяця. За даними Counterpoint Research, торік майже 80% продажів функціональних телефонів припало на Близький Схід, Африку та Індію.

Але дехто бачить, що ця цифра змінюється, оскільки частина молоді в США повертається до "німих" або мінімалістичних телефонів. У Північній Америці ринок німих телефонів майже не змінився, але протягом наступних п'яти років він може зрости на 5%, якщо не більше.

Такі компанії, як Punkt and Light, задовольняють цей тренд, продаючи пристрої, орієнтовані на тих, хто хоче витрачати менше часу на свої телефони та соціальні мережі. На YouTube ви знайдете безліч впливових людей, які рекламують ці телефони.

"Ми намагаємось створити телефон Light не для того, щоб створити просто німий телефон, а для того, щоб створити більш продуманий телефон преміумкласу, мінімальний телефон, який за своєю суттю не є антитехнологічним", – каже Джо Холлієр, співзасновник Light.

Наші інтереси: 

Смартфони значно спрощують життя, але відволікають від життя. Смартфони полегшують купівлі та надання банківських послуг, суттєво допомагають в бізнесі, але ваша особа стає відомою всім. Вами можуть управляти й маніпулювати, якщо комусь це буде потрібно, будь-які ваші рухи можна буде відстежити. Треба вибирати й робити свій усвідомлений вибір.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи