Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США провідна акушерська група отримала 11 мільйонів доларів від CDC на просування вакцинації вагітних жінок проти COVID-19

Категорія:

Світ:

Згідно з розслідуванням, опублікованим адвокатом Меггі Торп, Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC) профінансував Американський коледж акушерів і гінекологів на суму 11 мільйонів доларів, щоб він рекламував вакцинацію вагітних жінок проти COVID-19 як «безпечну та ефективну». По суті, це була масштабна, таємна урядова операція, розв'язана проти нас, коли ми були найбільш вразливими, на піку нашого страху та ізоляції".

Меггі Торп (Maggie Thorp) отримала документи через запит на підставі Закону про свободу інформації (FOIA), які показали, що CDC і ACOG уклали кілька "угод про співпрацю" для виконання роботи, яка значною мірою була розроблена та управлялася CDC і залежала від дотримання ACOG політики CDC щодо інфікування COVID-19 і протидії йому, йдеться у статті доктора Бренди Балетті (Brenda Baletti, Ph.D.) на The Defender.

ACOG є "провідною" професійною членською організацією акушерів-гінекологів, яка налічує понад 60 000 членів по всій Америці.

Загалом, гранти підтримали розробку комунікаційних стратегій у соціальних мережах, посібників для забезпечення "ефективних обговорень вакцинації проти COVID-19" між лікарями та пацієнтами, а також найняли глобальну фірму з комунікацій у сфері громадського здоров'я APCO Worldwide для створення різних комунікаційних матеріалів.

За словами Торп, з грудня 2020 року, коли вакцини з'явилися на ринку, до 21 липня 2021 року ACOG займала нейтральну позицію щодо вакцинації під час вагітності, рекомендуючи вагітним жінкам "бути вільними у прийнятті власного рішення щодо вакцинації від COVID-19".

Але ця рекомендація "різко змінилася 30 липня 2021 року", сказала Торп – вони почали рекомендувати вакцинацію вагітним жінкам.

Сьогодні ACOG "рекомендує всім придатним особам віком від 6 місяців і старше, в тому числі вагітним і жінкам, які годують груддю, отримати вакцину або серію вакцин проти COVID-19", а також проходити ревакцинацію.

Згідно з грантовими документами, гроші на гранти надходять з федеральних фондів, пов'язаних з COVID-19. Одержувачі грантів і будь-які організації, яким вони можуть передавати кошти з цих грантів, повинні дотримуватися "існуючих і майбутніх директив і вказівок" міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (HHS), материнської організації CDC щодо боротьби з COVID-19 і його розповсюдженням.

Це також передбачає передачу CDC будь-яких даних, зібраних в рамках діяльності, що фінансується коштами грантів, включаючи дані тестування на COVID-19.

Співпраця CDC-ACOG є частиною стратегічного підходу CDC та HHS до вакцинації проти COVID-19, втіленого в просвітницькій кампанії "Ми можемо це зробити" ("We Can Do This").

За допомогою цієї кампанії HHS та CDC прагнули, за їхніми власними словами, "мотивувати зміну поведінки" за допомогою стратегічних повідомлень, часто розроблених фірмами зі зв'язків з громадськістю, використовуючи "дослідження ринку, ключові повідомлення, партнерства та просвітницьку діяльність, платні та безплатні засоби масової інформації, а також зразки креативу" в усіх сферах життя людей.

Маючи 3 мільярди доларів федерального фінансування від Білого дому Байдена для штатів, щоб розподілити місцевим установам і некомерційним організаціям, а також сотні мільйонів доларів прямих грантів медичним асоціаціям і некомерційним організаціям, HHS і CDC прагнули навчити та профінансувати "довірених посланців", таких як вчителі, релігійні лідери, впливові особи в соціальних мережах, лідери й члени громад та інші, які б доносили послання CDC, але без використання бренду CDC.

Це також включало, як пише Торп, створення Громадського корпусу COVID-19, нагадуючи програму допомоги Цивільному корпусу охорони природи Франкліна Д. Рузвельта, яка залучила мільйони людей до роботи під час Великої депресії, описану як "загальнонаціональна низова мережа місцевих голосів, яких люди знають і яким довіряють, щоб заохотити американців до вакцинації".

Як показало розслідування Торпа, "Громадський корпус протидії COVID-19" був націлений на групи населення, які вагаються вакцинуватися, зокрема, на вагітних жінок.

Торп назвала "довірених посланців" "троянськими конями" CDC, які використовували міжособистісні довірчі відносини, щоб втручатися в особисте життя людей і нав'язувати послання CDC.

Про це вона розповіла The Defender:

"Я думаю, що найбільш тривожним є те, що уряд націлився на ці міжособистісні стосунки, використовуючи людей, які були в наших близьких колах в той час, коли всі відчували себе ізольованими та наляканими.

Міжособистісні стосунки експлуатувалися у спосіб, який я особисто вважаю дуже неетичним, тому що він використовував і капіталізував вразливість людей. Багато хто почувався ізольованим від великої кількості людей та їхньої звичайної діяльності й повсякденного життя.

По суті, це була масштабна, таємна урядова операція, розв'язана проти нас, коли ми були найбільш вразливими, на піку нашого страху та ізоляції".

CDC, ACOG мали дані про ризики для вагітних жінок, але все одно проштовхували вакцини

Доктор Джеймс Торп, сертифікований акушер-гінеколог і лікар з медицини матері та плоду, який також брав участь у дослідженні, розповів The Defender, що, на його думку, особливо тривожним є те, що регуляторні органи та медичні асоціації знали про ризики для вагітних жінок, але все одно проштовхували вакцини.

За словами Джеймса Торпа, витік даних Pfizer про можливі несприятливі наслідки вакцин для вагітних жінок стався у 2021 році. Він сказав, що вони вирішили було витратити 13 мільярдів доларів на психологічні операції, війну п'ятого покоління, щоб переконати всіх у світі, що це безпечно, ефективно і необхідно для найбільш вразливих груп населення: вагітних жінок, немовлят, новонароджених і дітей.

"Одна справа, коли ви намагаєтеся провести цю масову маркетингову кампанію, використовуючи маркетингові тактики, які компанії використовують роками для продажу звичайних продуктів, таких як цукерки, продукти харчування або одяг, – сказав Джеймс Торп. – Але вони роблять це з неперевіреними продуктами генної терапії під час вагітності".

Він додав:

"Міністерство оборони, HHS, CDC, ACOG, Товариство медицини матері і плоду, Американська рада акушерства і гінекології та інші однозначно намагаються скасувати високо шановану, Богом призначену доктрину золотого стандарту, яка була вшанована і витримала наукове випробування часом протягом тисячоліть: ніколи не давати нові речовини під час вагітності без короткострокових і довгострокових досліджень наслідків у потомстві.

Я не дозволю цьому шахрайству продовжуватися. Дослідження репродуктивної токсикології є катастрофічними, про що свідчить Олександра Латипова, 30-річний ветеран фармацевтичної промисловості, демонструючи серйозні проблеми – викидні, вроджені дефекти та багато інших проблем. Невже ці урядові установи та медичні організації не винесли уроків з провалу талідоміду та діетилстильбестролу (DES) у минулому столітті? На тлі генної терапії COVID-19 талідомід і DES виглядають як вітаміни для вагітних. Якщо людина не розуміє історії, вона буде приречена повторити її у ще більших масштабах".

Меггі Торп додала, що якщо HHS та CDC керують поведінкою людей, а вони цього явно прагнуть за допомогою наданих грантів, "тоді ніякої інформованої згоди не відбувається".

Угоди про співпрацю, передбачені CDC, передбачають "суттєве програмне залучення" після присудження гранту. Окрім моніторингу та перевірки, характерних для грантів CDC, у цих випадках співробітники програми CDC також "допомагатимуть, координуватимуть або братимуть участь у всіх аспектах реалізації грантів".

Меггі Торп знайшла гранти на сайті USAspending.gov і отримала детальну інформацію за допомогою запиту на доступ до інформації, але відповідь була сильно відредагована.

В одному з грантів був встановлений дедлайн 30 квітня 2021 року. Вона зазначила, що це було до того, як ACOG публічно рекомендувала вакцинацію для вагітних жінок – для створення "Інструменту запиту на екстрені ресурси (ERR)", орієнтованого на акушерів-гінекологів "та жінок, яких вони обслуговують".

Призначення інструментів ERR з часом змінювалося. До березня 2022 року вони були зосереджені на "розробці, підтримці та просуванні інструментів для боротьби з дезінформацією про COVID-19, яка стала значною перешкодою для вакцинації під час вагітності", цитує документи FOIA Меггі Торп.

Інший інструмент ERR передбачав розробку певного типу комунікаційного інструменту – з відредагованого документа FOIA незрозуміло, що саме він передбачав. Його планували проводити ACOG та Американська академія педіатрії, яка є ще одним членом Громадського корпусу з протидії COVID-19.

Ще $300 тисяч пішло на контракт з APCO Worldwide, "глобальним постачальником комунікацій у сфері громадського здоров'я", на розробку інструментарію для комунікацій у соціальних мережах щодо COVID-19, який забезпечить "ключові повідомлення та тези щодо COVID-19 для поширення", створення віртуальних навчальних сесій для членів ACOG та розробку серії подкастів для її членів, щоб вони були в курсі останніх рекомендацій CDC.

У жовтні 2021 року багаторічний грант, спрямований на боротьбу з раком молочної залози та іншими проблемами материнського здоров'я, був переглянутий, щоб спрямувати $3 млн на "Залучення постачальників послуг з охорони жіночого здоров'я до ефективного інформування про вакцину проти COVID-19" і $300 тисяч на "Покращення спроможності акушерів-гінекологів підтримувати вакцинацію проти COVID-19, психічне здоров'я, соціальну підтримку".

Цей грант було продовжено у 2022 році з виділенням 2 мільйонів доларів на "Обговорення вакцин".

Замість того, щоб координувати плани та повідомлення зі своїми членами, ACOG в обмін на ці грантові кошти зобов'язалася тісно співпрацювати з CDC, обмінюватися інформацією та зусиллями, обговорювати рекомендації та часто зустрічатися, щоб "забезпечити узгодженість рекомендацій між двома організаціями".

Лікарям наказали документувати відмову від вакцинації в медичній документації.

Конкретні деталі грантів були сильно відредаговані в документах FOIA, які отримала Меггі Торп. Але вона знайшла на сайті ACOG докази того, що грантові кошти були використані. На одній зі сторінок організація пропонує "Посібник для обговорення" з формулюваннями повідомлень про вакцину для лікарів.

Основна порада для лікарів полягає в тому, що всі вагітні жінки повинні бути вакциновані на будь-якому терміні вагітності, а ті, хто відмовляється, повинні мати відповідний запис в історії хвороби, і під час наступних візитів слід продовжувати намагатися переконати їх погодитися на вакцинацію.

Або, за словами Меггі Торп, лікарі повинні були "терміново наполягати на вакцинаціях проти COVID-19 вагітним пацієнткам неодноразово, без необхідності пропонувати інформовану згоду. Якщо ви не можете переконати пацієнта вакцинуватися проти COVID-19, "задокументуйте цю дискусію в електронній медичній картці пацієнта" для того, щоб, ймовірно, повідомити про неї в CDC".

На сайті також перераховані "ключові повідомлення", які слід повідомляти вагітним жінкам, зокрема, про те, що COVID-19 є досить небезпечним для вагітних жінок і що "може бути" підвищений ризик мертвонародження. Але в "переліку повідомлень" зазначено, що вакцини проти COVID-19 не мають жодних "материнських або плодових" наслідків, що підтверджується "зростаючою кількістю доказів".

Ці рекомендовані тези залишаються на сайті ACOG і сьогодні.

CDC просував і продовжує просувати вакцинацію проти COVID-19 як безпечну для вагітних жінок, незважаючи на нещодавні викриття. Ще в січні 2021 року регуляторні органи США знали про наявність у даних компанії Pfizer вказівок на те, що вакцини становлять серйозні ризики для вагітних жінок.

Наші інтереси: 

Розуміємо, якою масштабною була афера з ковідовакцинацією. Поширюємо правдиву інформацію про небезпеку вакцинації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Джеймс і Меггі Торп - вони що, родичі, чи подружжя?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Джеймс і Меггі Торп - вони що, родичі, чи подружжя?

Поки дихаю - сподіваюсь!