Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США на території військово-морської академії поховали Джона Маккейна

Американського сенатора Джона Маккейна поховали в Анаполісі, на території Військово-морської академії, яку він закінчив 60 років тому.

Його могила розташовуватиметься поблизу могили його колишнього однокурсника та друга – адмірала Чака Ларсона, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

До того, на вихідних, з Маккейном прощалися у Вашингтонському національному соборі. На меморіальну службу з’їхалися американські та світові політики. Серед них, зокрема, і президент України Петро Порошенко.

Колишній постпред США в ООН Саманта Пауер вважає, що невипадково Порошенко стояв поблизу генсека НАТО. За її словами, це прощальне послання Маккейна Путіну та Трампу про те, що Сполучені Штати лишатимуться зі своїми союзниками та друзями.

Джон Маккейн був другом України, приїжджав на Майдан і активно домагався, аби Пентагон нарешті почав постачати українцям зброю для захисту від російської агресії.

Нагадаємо, американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня, у віці 81 року. Напередодні він вирішив припинити лікування від онкологічної хвороби, котру виявили в нього торік. Близькі Маккейна пояснили, що хвороба ще рік тому розвивалася агресивно, а прогнози лікарів були невтішними. Однак сенатор перевершив очікування медиків і протримався рік.

Маккейн був кандидатом у президенти від республіканців у 2008 році. Він відвідував Київ у дні Революції Гідності та висловлював велику симпатію до України та українського народу. Протягом багатьох років сенатор залишався ключовим голосом в Республіканській партії та одним із найвідоміших американських політиків у світі. 

Наші інтереси: 

Пам'ятати друзів України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи