Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Польщі на постійній основі розмістився гарнізон військових США

Категорія:

Перший американський гарнізон розташувався в районі польського міста Познань. Він підтримуватиме інші американські підрозділи у Польщі.

23032402.jpg

Фото: Reuters

Про це повідомляє Експерт з посиланням на польську пресу.

"У Познані у вівторок розміщено гарнізон армії США – перший постійний гарнізон американської армії у Польщі. Він підтримуватиме інші американські підрозділи у Польщі», – цитують ЗМІ слова голови міністерства оборони Польщі Маріуша Блащака.

"Ми дуже цінуємо те, що армія США перебуває у нашій країні на постійній основі. Особливо ми цінуємо це з огляду на ситуацію, в якій знаходиться Європа. Важливо, щоб західний світ був об’єднаний, щоб західний світ відчував себе у безпеці, а у безпеці він почувається тоді, коли наші збройні сили співпрацюють, – прикладом такої співпраці є заснування гарнізону армії США у Познані", – зазначив міністр.

Американський посол у Варшаві Марк Бжезінскі на церемонії відкриття назвав цю подію історичною.

"Це дає зрозуміти світові, що США віддані Польщі та НАТО", – цитує преса слова дипломата.

Гарнізон створили після того, як минулого року президент США Джо Байден оголосив про намір США забезпечити постійну присутність у Польщі.

Нині у Польщі перебувають понад 10 тис. американських солдатів.

Наші інтереси: 

Присутність у сусідній Польщі американських військових може бути вигідним Україні з огляду на те, що країна-агресор намагається переконати довірливих підданих та інших у тому, що воює з НАТО. То хай тепер воює з НАТО.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи