Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Норвегії більше нема FM-радіо

Категорія:

Норвегія стала першою країною в світі, у якій повністю зникло FM-радіо. Ці мережі замінило цифрове радіо. Про це пише The Local.

Норвегія перейшла на цифрове радіо у січні цього року. Нині найбільш північні регіони країни та архіпелаг Свальбард в Арктиці останніми були переведені на цифрове аудіомовлення (DAB).

На такий крок влада країни пішла тому, що цифрове радіо пропонує кращу якість звуку і більше каналів, а коштує при цьому одну восьму від вартості FM-станцій.

Норвегія готувалася до переходу протягом багатьох років, а радіостанції у форматі DAB і FM існували пліч-о-пліч з 1995 року.

Щоправда багато громадян Норвегії незадоволені відмовою від FM-мовлення. Адже побоюються, що будуть позбавлені доступу до сигналів про надзвичайні ситуації, які передають на FM-радіостанціях, інші скаржаться на необхідність купувати дорогий адаптер для прийому цифрового радіо в машині, оскільки тільки 20% автомобілів оснащені приймачами DAB-сигналу.

Наші інтереси: 

Перехід на досконаліші технології. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи