Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У минулому році Україна вийшла на 85 нових ринків збуту

Україна за підсумками 2018 року розширила географію експортних поставок продукції та збільшила кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження. М’ясо птиці та продукти з нього тепер постачаються до Албанії, Республіки Гана, Гонконгу, Королівства Марокко, до Туреччини – м’ясо великої рогатої худоби, до Чорногорії – яйця та яєчні продукти.

19022603.jpg

ФОТО Агрополіт

Про це заявив голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час публічного звіту за результатами роботи у 2018 році, повідомляє прес-служба відомства.

Завдяки процесу наближення законодавства та стандартів до найкращих практик ЄС, 306 українських підприємств мають право експорту до країн Європейського Союзу, зокрема, 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції).

«За десять останніх років Україні вдалося досягнути прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями. У 2018 році в цілому було відкрито 85 нових ринків за різними видами продукції – м’ясо птиці та продукти з нього тепер постачаються до Албанії, Республіки Гана, Гонконгу, Королівства Марокко. До Республіки Македонія ідуть молочна продукція та комбікорми, до ОАЕ – живі вівці та кози, до Туніської Республіки – м'ясо птиці, до Туреччини – м’ясо великої рогатої худоби, до Чорногорії – яйця та яєчні продукти», – наголосив голова Держпродспоживслужби.

За минулий рік також було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт та 24 сертифікати на імпорт тварин і продуктів тваринного походження – всього 44 форми міжнародних сертифікатів для імпорту/експорту підконтрольної продукції.

Наші інтереси: 

Переорієнтування українського експорту. Подалі від Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи