Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Любліні відсвяткували четверту річницю створення ЛитПолУкрБриг

Армія, дипломати, представники місцевої влади та жителі Любліна відзначили 13 вересня четверту річницю створення багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади. Ця бригада є важливим тактичним об’єднанням трьох країн.

19091402.png

Бійці литовсько-польсько-української бригади на церемонії відкриття навчань «Анаконда-2016» на полігоні Нова Деба у Польщі, червень 2016 року. Staff Sgt. Philip Steiner

«Ця бригада дуже важлива не тільки для співпраці, але і для збереження миру в цій частині Європи», - заявив під час урочистості, що відбулася на Литовській площі у Любліні заступник генерального командувача Збройними силами, генерал дивізії  Ян Сьлівка. Він підкреслив, що бригада «це важливе тактичне об’єднанням трьох країн, які спільно виконують свої завдання», включаючи навчання, передає Польське радіо.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця наголосив, що він пишається функціонуванням бригади. «Для нас ця бригада має велике практичне та символічне значення. Ми відчуваємо підтримку Польщі та Литви, підтримку наших військових друзів у боротьбі проти Росії. Обмін цим досвідом та стандартами НАТО допомагає нам реформувати нашу армію та довести їх до цих стандартів. Ми хочемо приєднатися до європейських та євроатлантичних структур», - підкреслив дипломат.

Крім офіційних церемоній, програма святкувань включала, серед інших, марш підрозділів через центр міста, концерт Литовського військового оркестру та Люблінського військового оркестру з парадною муштрою, а також військовий пікнік, на якому, зокрема, представлено фотовиставку «Донбас - герої не вмирають».

Литовсько-польсько-українська бригада ЛитПолУкрБриг - це багатонаціональний підрозділ, що складається з підрозділів Збройних Сил Литви, Польщі та України. Угода про створення бригади - між урядами Литви, Польщі та кабінетом Ради міністрів України - була підписана 19 вересня 2014 року у Варшаві. Бригада остаточно була сформована восени 2015 року.

У жовтні 2017 року бригада отримала ім’я великого гетьмана Костянтина Острозького. Міністри оборони трьох держав, які її створили, тоді підписали угоду про розширення можливостей дій бригади, яка за одностайною згодою сторін може брати участь у міжнародних операціях.

Наші інтереси: 

Литовсько-польсько-українська бригада - це військове втілення майбутнього політичного об'єднання наших країн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи