Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Common Challenge - 16": у Польщі стартує навчання ЛитПолУкрБригу

Командування Литовсько-Польсько-Української бригади та офіцери штабів приданих батальйонів прибули на загальновійськовий полігон Збройних сил Республіки Польща «Демба» для участі в сертифікаційному командно-штабному навчанні «Common Challenge – 16», яке розпочнеться 11 грудня і триватиме п'ять днів

16121001.png

Фото: Twitter Андрій Дещиця

Про це повідомляє Урядовий портал.

До маневрів залучено 18 українських офіцерів національної складової ЛитПолУкрБриг під керівництвом заступника командира бригади полковника Володимира Юданова. Також участь у навчанні візьме штаб десантно-штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ під командуванням комбата майора Олега Баляса.

«Наразі ми прибули на полігон, розгорнули командні пункти бригади та приданих батальйонів і розпочали підготовку до цьогорічного підсумкового екзамену– сертифікаційного КШН «Common Challenge – 16». Власне навчання розпочнеться 11 грудня.

Міжнародна сертифікаційна комісія, до складу якої входять військовослужбовці США, Польщі, Литви та України, згідно зі стандартами НАТО перевірить готовність командування багатонаціональної бригади до виконання широкого спектру миротворчих операцій. Це серйозний захід, і ми маємо кілька днів, щоб ще раз переглянути наші процедури, перевірити готовність особового складу та успішно скласти цей залік», – прокоментував полковник Володимир Юданов.

Наші інтереси: 

Відроджуємо військову міць України! Військові навчання трьох наших народів - це початок ширшої співпраці та можливого простору Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи