Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Фінляндії судять депутатку, яка назвала гомосексуалізм "порушенням розвитку"

Категорія:

У Фінляндії починається судове засідання у справі депутатки Пяйві Рясянен через її коментарі щодо гомосексуалізму, який вона назвала "порушенням розвитку". Рясянен раніше очолювала Християнсько-демократичну партію та була міністром внутрішніх справ з 2011 по 2015 рік.

22012403.jpg

Paeivi Maria Raesaenen. Фото: EPA/NICOLAS BOUVY

За словами Генерального прокурора, Пяйві Рясянен, бувши лікаркою за фахом, зробила коментарі на веб-сайті Фонду Лютера, Twitter і у радіопрограмі телекомпанії YLE,   розпалюючи ненависть, презирство та нетерпимість, пише Euractiv.

  Прокурор також заявив, що позначення гомосексуалізму "порушенням розвитку" є принизливим і порушує гідність і рівність групи меншини.

Судова справа проти депутатки, яку вона та її релігійна громада назвали "шокуючою", почалася у 2019 році. Рясенен каже, що її зауваження ґрунтуються на Біблії.

Рясенен відкинула звинувачення в образі чи погрозі комусь. Вона заявила, що теологічні питання не повинні вирішуватися в суді, тому що у вільному суспільстві вони належать до сфери свободи слова та релігійної свободи.

Судовий процес, за яким мають уважно стежити вчені-юристи, вважається історичним. Він визначить межі свободи слова та підтвердить, чи виправдовують особисті релігійні переконання мову ненависті.

Нагадаю, нещодавно німецькі єпископи закликали змінити церковне вчення про гомосексуалізм. Частина духівництва, включно з найвищими ієрархами, ставить під сумнів класичне вчення Церкви про засудження одностатевих стосунків та закликає до змін, включно із вінчанням таких пар.

Наші інтереси: 

Нові часи неолібералізму встановлюють нові "правила" та обмеження. Розуміємо, що живемо у часи, коли не можна вживати деякі слова та називати речі своїми іменами, бо толерантність зашкалює!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

У принципі вона має рацію
Щось подібно говорила, здається, Луїза Хей. Навіть привела одну історію, коли до неї прийшла жінка-лесбіянка. Хей проводила з нею сеанси психотерапії, і жінка змогла вийти заміж і народити дітей.

Коментарі

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

У принципі вона має рацію
Щось подібно говорила, здається, Луїза Хей. Навіть привела одну історію, коли до неї прийшла жінка-лесбіянка. Хей проводила з нею сеанси психотерапії, і жінка змогла вийти заміж і народити дітей.