Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Британії виступили проти введення COVID-паспортів

Понад 70 британських законодавців висловилися проти запровадження так званих паспортів вакцинації, які уряд розглядає як можливість відкрити економіку, як тільки обмеження із-за COVID-19 будуть скасовані.

20111002.jpg

Борис Джонсон

Уряд розглядає ідею просити людей показувати докази вакцинації проти COVID-19, щоб потрапити у велелюдні приміщення, такі як паби або спортивні заходи. Прем'єр-міністр Борис Джонсон вже заявив, що сертифікат, швидше за все, знадобиться і для міжнародних поїздок, пише Reuters.

Борис Джонсон також сказав, що поєднання факторів імунітету (якщо люди перенесли хворобу, вакцинувались або пройшли тест на COVID-19) додало б торговим підприємствам впевненості.

Близько 70 британських політиків виступили проти введення COVID-паспортів.

Уряд більшості країн розглядає ідею введення COVID-паспортів, в яких би містилась інформація щодо вакцинації людини. В ЄС вже представили свій варіант електронних паспортів вакцинації.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон підкреслює, що введення COVID-паспортів полегшить роботу багатьом підприємствам і компаніям. Прем'єр пояснює, що інформація про хворобу, вакцинацію або тест "додасть впевненості" іншим установам.

Однак більшість чиновників Консервативної партії, а також опозиціонери й групи із захисту громадянських прав виступають проти введення "ковід-паспортів".

"Ми виступаємо проти зухвалої розбіжності і дискримінаційного використання сертифікатів статусу COVID для відмови людям в доступі до загальних послуг, підприємствам або робочих місць", - сказано в заяві, яку підписали більш ніж 70 політиків.

Парламент Великобританії не прийняв ще остаточного рішення. Після обурення більшості чиновників, Джонсон доручив проаналізувати роль сертифікатів в суспільстві, як вони вплинуть на етичну сферу.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Велика Британія розпочала масову вакцинацію проти коронавірусу.

Наші інтереси: 

Розуміти, що на відміну від України в Британії ще є політики, які виступають за традиційне життя без ковідної істерії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи