Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У білоруському метро запрацювала система оплати "обличчям"

Прив'язуєш фото до карти, дивишся на сканер і проходиш. Сканер далеко, але обличчя підносити не треба:) Навіть маска не є перешкодою: сканер розпізнає обличчя і в ній. Час аналізу – до 2 секунд.

З одного боку, це – зручно і цікаво. Але є й зворотний бік медалі: система заточена на розпізнавання осіб, в тому числі частково закритих (з опцією розпізнавання, якщо голова повернена). Час ідентифікації – практично миттєвий. Маємо зручний формат оплати, а з іншого боку – тестування глобальної системи розпізнавання облич, пише на своєму Телеграм-каналі Ігар Тышкевіч.

І тут кращого місця для тестування, ніж метро (з його пасажиропотоком) придумати складно. Для затравки додам кілька факторів:

1. Активізацію держави в питаннях впровадження технологічних сервісів, що працюють з особистими даними громадянина з кінця 2020 року.
2. Ця активізація стала помітна після листопадового пленуму ЦК КПК, на якому розглядавлося білоруське питання і, найімовірніше, було визначено відомство, відповідальне за контакти, – це міністерство громадської безпеки КНР. Хто не розуміє до чого тут МГБ, погугліть "уйгури в Китаї".
3. Істотне збільшення бюджетів білоруських силових структур на ІТ рішення.

Як то кажуть, здрастуй початок нової реальності. Щось мені підказує, що вже до кінця 2021-го впровадження даного підходу буде вестися досить активно і не тільки в транспорті.

"Беларусбанк" формально є власником системи.

До речі, в Україні з серпня 2020 року почали працювати біометричні платіжні POS-термінали, які використовують систему автоматичного розпізнавання облич

Наші інтереси: 

Розуміти, що китайська система тотального контролю, яку китайці успішно випробували у себе, стає популярною і в інших країнах. Тож готуймося до "нової реальності". 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Я б не казав що система стає популярною в країнах. Стає популярною у авторитарних керівників країн.
А жага контролю ознака слабкості.

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Я б не казав що система стає популярною в країнах. Стає популярною у авторитарних керівників країн.
А жага контролю ознака слабкості.

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Ми спостерігаємо черговий крок, лише малий пазл глобальної програми, Штучного Інтелекту, який без сумніву є дуже темною програмою, що втрутилася в земне життя з метою контролювати це біологічне життя, яке є для ШІ чужим, оскільки ШІ - це голий розум в його найгіршому розумінні. Варто переглянути серіал Особливо небезпечний. Сезон 1 / Person of Interest. Season 1-5. https://uamodna.com/articles/osoblyvo-nebezpechnyy-sezon-1-person-of-interest-season-1-2011-2012/