Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп звинуватив американських євреїв, які голосують за демократів, у нелояльності до Ізраїлю

Категорія:

Президент США Дональд Трамп викликав нову політичну баталію з американськими євреями, заявивши, що, голосуючи за демократів, вони проявляють «нелояльність до єврейського народу та Ізраїлю». На президентських виборах американські євреї десятиліттями голосували переважно за кандидатів від Демократичної партії, а не за їхніх суперників-республіканців, включаючи і Трампа в 2016 році.

191002tramp.jpg

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Трамп виступив з критикою на адресу євреїв, які голосують за демократів, сказавши, що тим самим вони демонструють «або повну відсутність знання, або величезну нелояльність», пише Голос Америки.

Президент пояснив, що саме він мав на увазі, сказавши, що голосувати за демократів - прояв «нелояльності до єврейського народу та Ізраїлю».

Трамп також знову виступив з критикою на адресу двох конгресвумен-мусульманок, Ільхан Омар і Рашіди Тлаіб, які часто критикують Ізраїль і його ставлення до палестинців.

«Куди понесло Демократичну партію? - задався питанням Трамп. - Куди її понесло, що вона захищає цих двох людей, а не державу Ізраїль? »

Претенденти на президентську номінацію від Демократичної партії і лідери єврейських організацій негайно засудили висловлювання президента.

«Ось що я хочу сказати Трампу: я пишаюся тим, що я єврей, і для мене не проблема голосувати за демократів», - сказав один із фаворитів президентських перегонів сенатор Берні Сандерс.

Лідируючий кандидат серед демократів, колишній віце-президент Джо Байден, назвав коментарі Трампа «образливими і непрощенними». Колишній конгресмен від штату Техас Бето О'Рурк сказав: «Євреям не потрібно доводити свою лояльність вам, Дональд Трамп, або кому-небудь ще».

Ліберальне вашингтонське лобі J Street і низка інших єврейських організацій також засудили коментарі президента.

«З боку президента Трампа небезпечно і ганебно ображати більшість представників американської єврейської громади, називаючи їх нерозумними і нелояльними», - заявили в J Street.

Глава Американського єврейського комітету Девід Харріс заявив: «Американські євреї, як і всі американці, мають різні політичні погляди і пріоритети. Його оцінка їх знань або «лояльності» на підставі їхніх партійних уподобань недоречна, небажана і просто небезпечна».

Пізніше Трамп в своєму «Твіттері» похвалив консервативного письменника Уейна Елліна Рута, який назвав американського лідера «найкращим президентом для євреїв і Ізраїлю в світовій історії».

Рут сказав: «Євреї в Ізраїлі люблять його, як ніби він цар Ізраїля. Вони обожнюють його, ніби він друге пришестя Господнє. Але американські євреї його не знають і не люблять».

Наші інтереси: 

Розуміти тонкощі політики США. Трамп - націоналіст. Демократи - ліваки. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

це так Трамп закликає євреїв переїзджати до Ізраїлю.

Коментарі

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

це так Трамп закликає євреїв переїзджати до Ізраїлю.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Єврейські націоналісти зосередились в Ізраїлі і захищають свою державу. Єврейські пристосуванці зосередилися в США і виступають проти існування Ізраїлю, зокрема, підтримуючи демократів.

В'ячеслав Пачевський каже:
це так Трамп закликає євреїв переїзджати до Ізраїлю.

Все, що робиться з власної волі, – добро!