Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Свен Гедін: видатний мандрівник, географ і прихильник націонал-соціалізму

Свен Гедін - один з найзнаменитіших мандрівників і географів свого часу. У період між двома світовими війнами його книги виходили багатомільйонними тиражами у всьому світі. Є останнім в історії шведом, який отримав дворянський титул.

svegedyn.jpg

Свен А́ндерс Геді́н

Гедін неодноразово очолював великі експедиції в Азію, публікуючи нариси, які були дуже популярні у читачів.

Хоча Гедін і жив у нейтральній Швеції, що залишилася в стороні від обох світових воєн, це не заважало йому бути пристрасним германофілом і всіляко підтримувати німців як в першій, так і в другій світовій війні.

Він писав статті, що вихваляють Німеччину, захоплювався Гітлером і в роки війни особисто зустрівся з усім керівництвом нацистської Німеччини, про що залишив спогади. Як і багато інших зарубіжні симпатиків Райху, був нагороджений Орденом заслуг німецького орла. Написав проникливий некролог про загибель Гітлера.

Свен Гедін і Адольф Гітлер, 1936

Після війни: не заперечував, що завжди симпатизував німцям, хоча стверджував, що був лише консерватором-традиціоналістом, далеким від націонал-соціалізму.

Також стверджував, що хороші відносини з німцями дозволили йому врятувати з концтаборів кілька людей. Помер в 1952 році.

Джерело: Євгеній Антонюк. Мій друг - Гітлер: найзнаменитіші шанувальники нацизму

Наші інтереси: 

Видатні особистості бачили в націонал-соціалізмі раціональне зерно. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи