Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найзнаменитіші шанувальники націонал-соціалізму: Чарльз Ліндберг

Чарльз Ліндберг - легендарний авіатор, який перебував в статусі світової зірки. Славу  і популярність йому приніс переліт через Атлантичний океан в 1927 році. Пролетівши по маршруту Нью-Йорк - Париж, він став першою людиною в історії, яка наодинці зробила трансатлантичний переліт.

11.jpg

Чарльз Ліндберг. Фото: © Wikimedia Commons

Завдяки цьому досягненню він став одним з найпопулярніших людей не тільки в Америці, а й у Європі. Після польоту він зробив турне великими містами, де його зустрічали сотні тисяч людей; його популярність можна порівняти хіба що з популярністю перших космонавтів, адже він наочно продемонстрував, що можна пов'язати далекі континенти через повітряний простір.

У 30-ті роки Ліндберг поступово почав симпатизувати американським ультраправим рухам. Після скандальної справи про викрадення і вбивство його півторарічного сина, яке викликало безпрецедентну увагу преси, він перебрався до Європи, де почав відкрито симпатизувати нацистам, що недавно прийшли до влади в Німеччині. На прохання американського уряду Ліндберг здійснив поїздку Німеччиною, щоб оцінити її авіапромисловість.

В рейху авіатора зустрічали як національного героя. Його запросили на відкриття Олімпійських ігор в Берліні, де він стояв поруч з Гітлером, а рейхсмаршал авіації Герман Герінг особисто вручив йому Орден німецького орла.

Звіт про німецьку авіаційну промисловість був сповнений захоплення, що разом з явними симпатіями Ліндберга до режиму нацистів викликало різку критику на його адресу в США і падіння популярності.

Напередодні Другої світової війни він агітував американську громадськість висловитися проти війни, запевняючи, що американців хочуть втягнути у війну з німцями євреї, які проникли в уряд і ЗМІ.

Однак через свої погляди авіатор розгубив залишки колишньої популярності, адже преса, що раніше перетворила його на героя, тепер оголошувала його зрадником гірше Іуди.

Унаслідок явних симпатій до німців Ліндбергу було відмовлено в зарахуванні у ВВС з початком Другої світової, хоча він просився на службу. Його взяв до себе вже згадуваний раніше  Генрі Форд, запропонувавши йому бути консультантом на його авіазаводах.

Після війни: Ліндбергу було дозволено стати консультантом ВВС і йому навіть присвоїли звання генерала.

Він не вибачався за свої колишні погляди, запевняючи, що журналісти невірно тлумачили його заяви.

Він зосередився на захисті тварин і перебрався на Гаваї, де і помер в 1976 році у віці 72 років.

Джерело: Євгеній Антонюк. Мій друг - Гітлер: найзнаменитіші шанувальники нацизму

Наші інтереси: 

Відома особистість на вершині слави починає бачити в нацистській Німеччині позитивні речі. Що ж воно таке - німецький націонал-соціалізм? 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи