Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Судова справа щодо збиття у 2014 році пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі завершилася, але буде продовження

Категорія:

Вирок суду щодо MH17 – важливий крок, але буде і продовження, заявив після оголошення вироку прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Суд Гааги підтвердив, що малайзійський рейс MH17 на Донбасі був збитий російською ракетою. Суд також визнав, що територію так званої "ДНР" на момент збиття літака контролювала Росія.

19062001.jpg

На місці падіння уламків літака рейсу MH17, Донецька область, липень 2014 року

В ударі по цивільному літаку звинувачувалися Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко і добре нам відомий Стрєлков-Гіркін.

Суд у Гаазі вважає провину Стрєлкова-Гіркіна доведеною, Харченко та Дубинський вважаються учасниками запуску ракети. Їх заочно засудили до довічних термінів. Пулатова визнано невинним, повідомляє УНІАН.

Крім того, згідно з висновками суду, ЗРК "Бук", з якого було збито MH17, привезли з Росії до України, а потім вивезли назад.

Також Гаазький суд оцінив загальну суму компенсації родичам жертв катастрофи MH17 більш ніж 16 млн євро.

Винесення вироку обвинуваченим у справі про збитий літак рейсу MH17 є важливим кроком, але ця тема ще не закрита, заявив після оголошення вироку прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє Ліга, посилаючись на CNN.

"Вердикт щодо слідства про MH17 був довгоочікуваним. Добре, що цього етапу досягнуто. Будуть і інші кроки у пошуках істини та справедливості для жертв та їхніх близьких. Але це, безумовно, важкий і тривожний день для багатьох членів сімей та друзів тих 298 осіб, які тоді загинули", – заявив Рютте.

Нагадаємо, рік тому родичі жертв збитого під Донецьком літака рейсу МН17 вимагали притягти РФ до відповідальності.

Наші інтереси: 

Не пройшло й 9 років, як суд нарешті визнав, що 17 липня 2014 року пасажирський літак рейсу MH17 був збитий Росією, яка почала проти України війну (хоча це й не визнавала), а територію так званої "ДНР" на момент збиття літака контролювала Росія. Група Bellingcat ще у 2016 році встановила господарів "Бука", що збив літак MH17.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи