Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сучасні імітаційні комплекси: як новітні технології гартують морпіхів ЗСУ

Навчальний центр військово-морських сил, який колись діяв в анексованому Криму, відродився у Миколаєві із новітніми розробками для підготовки особового складу. Тепер там готують від командирів кораблів до сержантів і рядових матросів. 

У спеціальних класах готують моряків, які мають виводити в море бойові кораблі. Комп’ютерні комплекси повністю імітують місце роботи старшого механіка. Тож, потрапивши на плавальну практику, курсанту потрібно лише відшліфувати отримані навички в реальних умовах.

"Імітують роботу двигунів, їх запуск, підтримання в робочому стані, виведення зі строю, аварійні ситуації та контроль управління приладами з локальних постів управління", - пояснює інструктор з підготовки суднових механіків Денис Гольцов.

Аналогічні комплекси є і для підготовки командирів та штурманів. Усі програми, які завантажені у комп’ютер, відтворюють реальний час та ситуацію. Нині вони демонструють, як два кораблі виходять з акваторії Миколаєва у відкрите море.

"Я бачу буї, за якими мені потрібно слідувати, можу захоплювати цілі, які йдуть поблизу. Повністю по цим цілям мені виводиться інформація: час зближення, швидкість, тип судна і все інше", - розповідає матрос Олексій Фріцак.

На базі навчального центру вже півроку працює школа лідерства, в якій готують сержантів. Допомагають у підготовці канадські інструктори. Сержант Девід Дейв має досвід бойових дій в Афганістані. Тож це не тільки навчання, а й обмін досвідом з колегами, які брали участь у бойових діях на сході країни.

"Спілкуючись з українськими колегами, ми зрозуміли, що ви маєте ворога, який, зокрема, більш досвідчений у бойових діях. Вважаю, що ми зможемо поєднати ваш досвід з нашим, і ми зможемо допомогти студентам на цих курсах", - зазначив сержант канадської армії Девід Дейв.

"Коли ти готуєш військовослужбовця з дня у день, і коли хтось приходить ззовні і підказує тобі цікаві та яскраві підходи до підготовки або методики – це дуже позитивно", - каже заступник начальника навчального центру ВМС України Іван Сіляшов.

Згодом навчальний центр планують додатково обладнати сучасними військовими тренажерами. Проте командири кажуть: тренажери не зможуть замінити навчання в умовах, наближених до бойових. Тож попереду у курсантів - не один місяць практичних занять на полігонах.

Наші інтереси: 

В України є надійна оборона.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи