Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап з Чернігова розробив розумну розетку без електричних роз'ємів

Стартап Meredot створив розетку, до якої примагнічується вилка, а енергія передається завдяки електромагнітній індукції. Нова розетка виключає удари струмом і вміє працювати з Wi-Fi.

Головна перевага розумної розетки Meredot, за словами розробників, в тому, що технологія виключає ризик ураження електричним струмом і надає користувачам новий рівень комфорту використання. Вилка підключається до точки живлення в важкодоступних місцях і під будь-яким кутом, а якщо користувач випадково зачепить шнур, то вона безпечно від'єднається від точки живлення. Характеристика "розумна" щодо Meredot виправдана тим, що розетку можна підключити до домашнього Wi-Fi і керувати нею дистанційно.

Meredot підходить для використання в житлових будинках, офісах, кафе, готелях і торгово-розважальних центрах, але в першу чергу в дитячих садах, школах, центрах і студіях сімейного відпочинку, де особливо важлива безпека.

Ідея змінити звичайну розетку прийшла в голову засновнику і CEO Meredot Роману Бисько півроку тому.

"Я задумався, чи залишаться через 20 років розетки такими ж. Невже в світі, де електронні пристрої спілкуються між собою, де в розумних будинках автоматично регулюється рівень температури, вологість, освітлення, ми як і раніше будемо використовувати штепсель? Я зрозумів, що потрібна альтернатива", - розповів він.

У команді стартапу 7 осіб, 4 з яких раніше працювали в індустрії IT. У листопаді 2017 роки команда приступила до розробки, а робочий прототип представила вже в квітні 2018 го на щорічній конференції iForum в Києві.

Також Meredot відібрали для участі в акселераційній програмі MassChallenge Israel 2018. Українці увійшли в число 55 фіналістів з більш ніж 500 проектів-учасників з усього світу, і на три місяці переїжджають в Єрусалим.

Meredot став єдиним фіналістом з України в ізраїльській програмі - переважно відбір пройшли команди з Ізраїлю, Індії, США і Польщі.

Джерело

Наші інтереси: 

Нові технології полегшують життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи