Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап Faraday Future представив безпілотний електромобіль із запасом ходу понад 600 км

На щорічній Міжнародній виставці споживчої електроніки (CES) в Лас-Вегасі американський стартап Faraday Future представив новий електромобіль FF 91, який називають гідним конкурентом Tesla. В серійне виробництво цей електрокар надійде вже наступного року.

Електромобіль розганяється до 96 км/год всього за 2,39 секунди (найшвидша модель Tesla має показник 2,5 секунди). На початку презентації продемонстрували режим автопілота – автівка проїхала майданчиком і припаркувалася. Однак пізніше спроба основного інвестора стартапу, китайського мільярдера Цзя Юетіна показати автопарковку не увінчалася успіхом.

Як зазначають аналітики, компанія Faraday Future зараз переживає фінансові труднощі і заборгувала мільйони доларів підрядникам і розробникам. Тому життєздатність компанії під питанням. 

Щодо нового електромобіля, то компанія пропонує зробити на нього передзамовлення з депозитом у $ 5 тис., який відшкодовується. Точна вартість електрокара базової комплектації поки що не повідомляється. Чотиридверний FF 91 ззовні схожий на позашляховик. Він оснащений 10 фронтальними камерами і камерами заднього виду, 13 радарами різної дальності, має 12 ультразвукових датчиків і систему лідар. Салон обладнаний великими екранами. 


 

Faraday Future обіцяє потужність силової установки 1050 к.с., а також найбільш ємний і потужний акумулятор з представлених на ринку електромобілів. Потенційний пробіг електрокара без підзарядки становить 605 км.

Наші інтереси: 

Нові технології - новий світ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи