Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США й Південна Корея розпочали масштабні військові навчання

Категорія:

Сполучені Штати Америки та Південна Корея в понеділок, 4 грудня, розпочали наймасштабніші спільні навчання військово-повітряних сил (ВПС) країн в історії. П'ятиденні маневри під назвою Vigilant Ace мають на меті покращити спроможність спільних дій в умовах воєнного часу, зазначили в міністерстві оборони Південної Кореї, повідомляє агентство AP.

У навчаннях мають бути задіяні 12 тисяч військових, а також 230 літаків ВПС обох країн, у тому числі малопомітні винищувачі F-22, а також багатофункціональні винищувачі-бомбардувальники F-35.

У Пхеньні напередодні різко розкритикували навчання, пригрозивши, що вони прискорять "самознищення" США та Південної Кореї. Також у КНДР назвали їх провокацією, яка створює ризик розв'язання ядерної війни.

Тим часом американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем напередодні заявив, що Вашингтону треба розпочинати вивозити сім'ї американських військових, які перебувають у Південній Кореї.

Нагадаємо, минулого тижня Північна Корея провела черговий запуск балістичної ракети, який гостро засудили в світі.

Наші інтереси: 

Америка демонструє Пхеньяну силу і не піддається на провокації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи