Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США відновлюють 2-ий флот для протидії Росії в Північній Атлантиці

Військово-морські сили США 24 серпня оголосили про офіційне відновлення Другого флоту, який раніше оберігав підходи до континенту з боку Атлантики, але був розформований 2011 року. Метою відновлення флоту називають протидію активності Росії в Північній Атлантиці.

«Ми не шукаємо бою», – заявив начальник морських операцій адмірал Джон Річардсон на борту авіаносця USS George H. W. Bush у Норфолку, штат Вірджинія, де буде базуватися 2-й флот. «Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту», – додав він.

За словами Річардсона, 2-й флот зможе «провести вирішальні бойові дії, щоб перемогти будь-якого ворога».

Відродження розформованого 2011 року флоту відображає серйозну зміну військової стратегії США: з фокусування на тероризмі на Близькому Сході, де екстремістське угруповання «Ісламська держава» зазнало поразки минулого року – до зростаючої конкуренції США як з Росією, так і з Китаєм.

У травні ВМС США повідомили, що нове командування буде оперувати кораблями, авіацією і силами морського десанту на східному узбережжі США та в північній частині Атлантичного океану і буде відповідати за вишкіл сил і проведення морських операцій в регіоні.

Поновлення Другого флоту США було однією з кількох рекомендацій у доповіді щодо перспектив ВМС після двох зіткнень військових кораблів минулого року, в результаті чого загинули 17 моряків.

Нове Атлантичне командування у Норфолку підпорядковуватиметься ВМС США і на початковій стадії включатиме 11 офіцерів і ще чотири допоміжних працівники. Чисельність особового складу в перспективі збільшиться до 250 офіцерів, повідомив Пентагон.

Наші інтереси: 

Америка працює на випередження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

«Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту»!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

«Але найкращим способом уникнути бою є розвиток найпотужнішого, смертоносного і конкурентоспроможного флоту»!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!