Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США планують інвестувати $100 млн. у видобуток золота на Закарпатті

Компанія з США Avellana Gold планує інвестувати близько $ 100 млн в розроблений нею проект з видобутку золотої і золото-поліметалічної руди на Закарпатті.

Компанія має намір розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання, оскільки стара інфраструктура обмежувала можливості рудника - обсяг видобутку досягав 120 тисяч тонн в рік.

Зараз інвестори планують організувати високоефективне виробництво з довгостроковою перспективою з річним обсягом видобутку 500 тисяч тонн.

Довідково:

Мужіївське родовище - єдине чинне в Україні з видобутку золота. Передбачається, що там залягає 55 тонн золота, 1 мільйон тонн цинку і свинцю розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті - майже $3,8 млрд.

Також на території родовища розташоване сховище відпрацьованої породи. У цьому сховищі вже є 1 тонна видобутого золота і 4,5 тонни срібла. Якщо перевести це на гроші, мова йде про $32 мільйона і $3 мільйони відповідно.

Наші інтереси: 

Україна - багатюща країна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи