Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США готові забезпечити Білорусь нафтою на 100%

про це після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську повідомив Держсекретар США Майк Помпео. Він також відзначив успішне співробітництво між країнами в сфері безпеки, яке "найближчим часом має ще більш розширитися".

20020303.jpg

Олександр Лукашенко і Майк Помпео. Фото: БЕЛТА

"Наші виробники енергоресурсів готові забезпечити вас на 100% за конкурентними цінами", – наводить слова високопосадовця БЕЛТА.

"Ми повинні пам'ятати про історію: США були однією з перших країн, які визнали незалежність Білорусі в 1991 році. Ми дотримуємося цієї ж позиції і сподіваємося на більш глибокі відносини", – додав він.

Нагадаємо, що раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ шукає заміну російської нафти. Пошуками нових постачальників там зайнялися після того, як зазнали збитків через податкові пільги, які Росія надала своїм нафтозаводам.

31 грудня 2019 року Лукашенко доручив завершити переговори з Росією по нафті і задіяти нафтопровід "Дружба" для отримання "чорного золота" з альтернативних джерел.

Білорусь почала закупівлі норвезької нафти Johan Sverdrup, яка є основним конкурентом російської Urals на ринку Європи через максимальну схожість характеристик.

Наші інтереси: 

США залучає Білорусь в орбіту свого впливу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи