Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

США готові розширити постачання зброї Україні, – Курт Волкер

Категорія:

Спецтема:

США готові розширити постачання зброї Україні, щоб підсилити її військово-морські та повітряні сили в умовах продовження російської агресії. Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю виданню The Guardian.

"Вони щотижня втрачають солдатів, захищаючи свою країну. І тому в цьому контексті для України природно нарощувати військову потужність, займатися самообороною, і природно шукати допомоги, і природно, що інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, вони потребують летальної зброї, тому що їх вбивають", - сказав Волкер.

За його словами, антиросійські настрої в Україні зростають із кожним місяцем.

"Він дав зрозуміти, що адміністрація Трампа була "абсолютно" готова йти далі в постачанні летальної зброї українським Збройним Силам, ніж протитанкові ракети, які були поставлені у квітні", - пише видання.

"Ми можемо розмовляти з Україною, як і з будь-якою іншою країною про те, що їм потрібно. Я думаю, що буде дискусія про військово-морський потенціал, бо, як ви знаєте, їхній флот в основному був захоплений Росією. І тому їм потрібно відновити військово-морський флот, і вони мають дуже обмежений повітряний потенціал. Я думаю, нам доведеться розглянути протиповітряну оборону", - зазначив Волкер.

Як повідомлялося, 13 серпня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік, в якому передбачено 250 мільйонів доларів на безпеку України.

"Мова йде про нарощування спроможностей протиповітряної оборони, сучасні засоби радіоелектронної боротьби, сферу медичної допомоги, а також інші напрямки. Що саме буде враховано під час розподілу цієї суми - стане зрозуміло пізніше", - пояснив Муженко.

Щодо летальної зброї, то керівник Генштабу зазначив, що цей перелік ще потрібно узгодити.

30 серпня провідний експерт Американської ради з міжнародної політики (American Foreign Policy Council) Стівен Бланк заявив, що серед зброї та обладнання, яке США нададуть Україні, пріоритетним є озброєння для Військово-морських сил.

Наші інтереси: 

США стоять на боці України і активно посилюють українську армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи