Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 224
  • Переглядів: 243

Справа Романа Червінського розсипається на очах. Чому полковник СБУ досі за ґратами та що йому інкримінують

Категорія:

Судове свавілля щодо Романа Червінського триває вже рік. Уже рік, як полковник СБУ, розвідник, на чиєму рахунку багато диверсій у тилу ворога, перебуває в СІЗО. При цьому щодо нього не ведуть жодних слідчих дій, а так звані судді зривають засідання і знаходить приводи задля затягування справи.

24040701.jpg

У Шевченківському суді Києва 4 квітня

4 квітня Шевченківський районний суд Києва розпочав розгляд справи Романа Червінського щодо продовження тримання його під вартою. Засідання суду було призначене на 11:30, але його не відбулося, оскільки суддя захворіла. Натомість на 13:30 було призначено інше засідання, проте вже за клопотанням прокурорів. Захисники зауважують, що на 13:30 було це засідання призначене з метою зірвати ще одне судове засідання, яке мало відбутися в Київському апеляційному суді о 16:20, пише Еспресо.

Проте засідання Апеляційного суду знов було перенесене і тривало недовго, адже судді Апеляційного суду  заявили про самовідвід. 5 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Роману Червінському у вигляді тримання під вартою до 19 квітня без права на заставу. А колишнього радника Офісу Президента та ексглаву одного з департаментів СБУ Артема Шила затримали й відпустили під заставу в один день, 4 квітня. Соупадєніє?

Про полковника Червінського і операцію на аеродромі "Канатове" ми писали ще рік тому.

Зараз випливли нові подробиці: мешканець Кропивницького Малежик, за даними СБУ, давав ворогу інформацію про переміщення та розташування ЗСУ на військовому аеродромі "Канатове", а також закликав завдавати ударів по аеродрому.

Він отримав умовний термін. І вийшов на свободу, пише журналіст Богдан Буткевич.

За інформацією від адвокатів, в Кропивницький Романа Червінського мають етапувати з Києва тому, що у Києві судді відмовляються "судити" Червінського. Тому Татаров (заступник Єрмака в ОП - прим. ред) швиденько організував перевід справи у сподіванні, що в провінції знайдеться той, хто буде готовий якщо не засудити Романа, то хоча б й далі тримати його у в'язниці, зауважує Буткевич.

Ми розуміємо,  що це – помста ще за справу вагнерівців та за спробу Червінського копати під людей єрмака-татарова в спецслужбах. Наприклад, того-таки Артема Шила.

Нагадаємо, в липні 2020 року провалилася операція із захоплення вагнерівців на борту літака, яку готували спецслужби трьох країн.

Цю операцію відкликав глава Офісу Президента Андрій Єрмак. До цієї операції був причетний Роман Червінський.

Ризикуючи державними інтересами України, Зеленський захищав Єрмака.

Спочатку Червінського звинувачували у здачі координат військового аеродрому в Канатовому, який був уражений російською ракетою. Потім СБУ з'ясувала особу справжнього зрадника і навідника ракет на летовище. Той був затриманий і, о диво! – отримав умовний термін і вже вийшов на волю, розповідає Тарас Чорновіл.

А Червінський – сидить. Причому дії суддів і прокурорів з кожним черговим зірваним розглядом стають дедалі свавільнішими й віддають все більш відвертими злочинами проти правосуддя, справедливості та й проти майбутнього України, зауважує Тарас Чорновіл.

Зараз у цій абсолютно фальсифікованій справі відбуваються вкрай обурливі речі: багаторазовий зрив засідань суддею Овсеп'ян, умисне ненадання медичної допомоги обвинувачуваному і створення перешкод для іншого, вже апеляційного оскарження. А ще засвітилася інформація, що Червінського і його незаконну карну справу хочуть етапувати до Кропивницького, де сподіваються на більш лояльних місцевих судейських.

Складається враження, що Червінського тримають у клітці, щоб позбутися свідка дуже неприємних для влади речей. Наприклад, Червінський свідчив у справі "вагнергейту", стверджуючи, що операція українських спецслужб була "злита" Росії Офісом Президента. Сам Червінський твердить, що його "замовив" заступник голови ОП Олег Татаров.

Наші інтереси: 

Знати, хто керує Україною, – ви ще думаєте, що це Зеленський?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи