Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Співпраця фахівців Енергоатому і Westinghouse витіснить Росію зі світового ринку ядерного палива

Категорія:

Спецтема:

Результати співробітництва України з Westinghouse дають впевненість у тому, що вже цього року Росію посунуть з переліку гравців на ринку ядерного палива.

Під час робочого візиту до Швеції міністр енергетики України Герман Галущенко відвідав завод з виробництва ядерного палива американської компанії Westinghouse, а також провів зустріч з керуючим директором Westinghouse Electric Sweden Азізом Дагом, мером міста Вестераса, де розташований завод, та губернатором регіону, йдеться у повідомленні Міністерства енергетики України.

Фото Міністерства енергетики України

 
Галущенко також поспілкувався з українськими фахівцями-ядерниками, які працюють над спільним проєктом Westinghouse та НАЕК “Енергоатом” з виробництва ядерного палива для реакторів ВВЕР-440. Відповідний Меморандум між компаніями був підписаний у 2020 році, і зараз спільні зусилля спрямовані на максимальне пришвидшення його реалізації.

У жовтні 2020 року ми писали, що "Енергоатом" викидає Росію з українського атомного ринку. Буде працювати з американцями.
 
За словами міністра, сьогодні це – питання не тільки України, але й усієї Європи. Це – питання найшвидшого позбавлення залежності від російського ядерного палива, а відповідно й ефективності майбутніх санкцій щодо ядерної галузі Росії.   
 
“Результати нашої кооперації надихають і дають впевненість у тому, що вже цього року ми посунемо Росію з переліку гравців на ринку ядерного палива. Цьому сприятиме тісна та плідна співпраця фахівців Westinghouse та Енергоатому”, – наголосив Герман Галущенко.

Україна почала диверсифікацію постачання ядерного палива задовго до військової агресії Росії. Завдяки цьому після початку повномасштабного вторгнення ми остаточно відмовились від ядерного палива російського походження. Сьогодні це виклик для багатьох держав, і саме досвід України буде їм у пригоді для реалізації стратегій позбавлення залежності від російського ядерного палива.

Під час зустрічі сторони також детально обговорили хід практичної реалізації підписаних домовленостей щодо будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Україні на основі технологій Westinghouse.

Окрему подяку Герман Галущенко висловив шведській стороні за надання повного сприяння та підтримки нашої спільної зі США кооперації.

Нагадаємо, "Енергоатом" та американський Westinghouse запустили стажування у США для українських атомників

Наші інтереси: 

Росію потрібно бити на усіх фронтах, в тому числі й економічному.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи